"Yan Çektin" Cezası

"Yan Çektin" Cezası

Ankara Trafik Vakfı'na bağlı çekiciler, bugünlerde komik gerekçelerle park halindeki araçları çekmeye başladı. Bu gerekçelerden bir tanesi de: "Kaldırıma neden paralel vaziyette çekmedin?"


KEYFE KEDER UYGULAMA
Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi önündeki hiçbir uyarı levhası bulunmayan cepli park alanında duran araçlar, kaldırıma dik vaziyette çekildiği gerekçesiyle çekiciler tarafından otoparka götürülüyor. Üstelik trafik polisleri ceplerde bekleyen araçların çekilemeyeceğini kaydediyor. Durumdan kazançlı çıkan Ankara Trafik Vakfı, otoparka çekilen her araçtan 95 TL alıyor.     

MAĞDUR SÜRÜCÜ ÇÖZÜM BEKLİYOR

Aracının neden çekildiği sorusunu yöneten sürücülere ise "Aracınız kaldırıma paralel olması gerekiyordu ancak siz dik çekmişsiniz" diyerek komik bir gerekçe sunuluyor. Habervaktim'e konuşan çekici mağduru O. A. "Ankara Trafik Vakfı keyfi araç çekerek topluma eziyet vermekte ve yasaları çiğnemektedir. Ankara Valiliği veya Ankara Emniyet müdürlüğü bu vakıf hakkında şikayet almamakta mıdır?" diyor.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Ankara Trafik Vakfı'na bağlı çekiciler, park halindeki araçları komik gerekçelerle çekmeye başladı. Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi önündeki park alanı da bu sorunların başında  geliyor. İfran Baştuğ Caddesi üzerinde bulunan cepli otoparkta iddiaya göre araçlar kaldırıma paralel olmadığı gerekçesiyle çekicilere tarafından karga tulumba çekilerek bölgeye en yakın olan Yedi Emin Otoparkı'na götürülüyor. Araçları çekilen sürücüler ise otoparka giderek 95 TL'ye aracını çıkarabiliyor. Bu cezanın yanında sürücüye bir de trafik cezası gönderiliyor. Aracının neden çekildiği sorusunu yöneten sürücülere ise "Aracınız kaldırıma paralel olması gerekiyordu ancak siz dik çekmişsiniz" diyerek komik bir gerekçe sunuluyor.

CEPLİ KISIMDAN ÇEKTİLER

Habervaktim'e konuşan çekici mağduru O. A. "Aracımı geçen hafta Dışkapı Hastanesi'nin önündeki cepli park kısmına çekmiştim. Hiçbir şekilde park yasağı tabelası olmayan yerden aracımı çektiler. Aracım üstelik cep kısmındaydı. Ankara Trafik Vakfının kendilerine özgü yasa oluşturduklarını düşünüyorum. Çünkü geçtiğimiz günlerde bölgedeki trafik polislerine olayı anlattım onlar ise cepli kısımdan aracın çekilemeyeceğini ve şikayet etmem gerektiğini ifade ettiler" dedi.  

KEYFE KEDER İŞ YAPILIYOR

"Ankara Trafik Vakfı keyfi araç çekerek topluma eziyet vermekte ve yasaları çiğnemektedir" diyen mağdur sürücü şunları söyledi: "Vakıf bir ticari kuruluş olarak gelir amacı taşımaya başlamıştır. Ankara Valiliği veya Ankara Emniyet müdürlüğü bu vakıf hakkında şikayet almamakta mıdır? Oradaki görevliler çözüm olarak mahkemeyi gösteriyor ama çalışan insanlarız o işle nasıl ilgileneceğiz bir de mahkeme masraflarına dünya para mı dökeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.