Yangın Hayatlarını Alt Üst Etti

Yangın Hayatlarını Alt Üst Etti

Dışkapı semtinde bir gecekonduda yaşam savaşı veren Afgan ailenin evleri yandı. Önceki gün gerçekleşen yangından iki çocuğunu zor kurtaran Kalmurat Balıkçı, hayata yeniden tutunmak için mücadele verdiklerini söyledi. Yangında elleri ve yüzü yanan 3 yaşınd

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Evlerinin yanmasıyla birlikte hayatları alt üst olan Afgan aile hayata tutunmaya çalışıyor. Dışkapı’da Atıf Bey Mahallesi’nde ikamet eden ailenin yorgan ve döşekten başka hiçbir şeyleri yok. Yangında elleri ve yüzü yanan Abdulbasit (3) ise şuanda yoğun bakımda. Kalmurat Balıkçı 2 çocuğu ve eşiyle birlikte yeniden düzen kurmaya çalıştıklarını söyledi.

ÇOK ŞÜKÜR ÇOCUKLARIM KURTULDU

Ülkelerini terk ederek Türkiye’ye gelen Afgan aile yaşadıkları talihsiz yangın sonrası yeniden hayata tutulmaya çalışıyor. Ailenin reisi Kalmurat Balıkçı “2 çocuğum yangından zor kurtuldu, Çocuklarımdan biri Dışkapı Çocuk Hastanesi’nde yoğun bakımda, yüzü ve elleri sargılı. Hiç bir şeyimiz kalmadı, yangında her şeyimiz yandı, çok şükür iki çocuğum kurtuldu. Bir çocuğumda hiçbir şey yok ama Abdulbasit’i zor kurtardık” dedi.

YORGAN, DÖŞEKTEN BAŞKA BİR ŞEYİMİZ YOK

İnşaatta çalışarak geçimlerini sağladığını söyleyen Balıkçı, “Geçen 8 gün çalıştım paramı vermediler, 650 lira alacağım vardı, beni kandırdılar. Şuanda hiçbir şeyim kalmadı, yangınla beraber her şeyimiz gitti. Yeni soba almıştım onu da kapının önünden çaldılar. Ablam olayı duyunca Hatay’dan bize yorgan, döşek getirdi, ondan başkada bir şeyimiz yok” ifadelerini kullandı.   

KİMLİKLERİMİZİN YANMASI ELİMİZİ KOLUMUZU BAĞLADI

Sağlık güvencelerinin olmadığını ifade eden Balıkçı, hastane yönetimi tarafından senet imzalamaya zorlandıklarını belirtti. Yangınla birlikte hayatlarının da zorlaştığını aktaran Balıkçı, “Kimliklerimizin yangında yanması elimizi kolumuzu bağladı. Çocuğum hastanede ancak kimliğimiz olmadığı için para talep ediyorlar. Parayı ödeyemezsem çocuğumu çıkaramayacağım söylendi” diye konuştu.  

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.