Yardım Adrese Takıldı

Yardım Adrese Takıldı

Habervaktim, 25 Ocak’ta Sincan’da çocuğu için geceleri çöp toplayan Yeter Sucu’nun dramını sürmanşetten duyurdu. Kaymakamlık yetkilisinden edindiğimiz bilgiye göre ikametgâhı Sincan, adresi Erzurum olan Yeter Sucu’nun adresi Sincan olmayınca yasal olarak

HABER MERKEZİ

Sincan’da Yeter Sucu adındaki vatandaş, çocuğunun ihtiyaçlarını karşılamak için Ankara’nın meşhur ayazında sokak sokak gezip çöp topluyordu.  Bu dramı Habervaktim olarak 25 Ocak’ta sayfalarımızda gündeme getirmiştik.

Yardım yapılıp yapılmadığını öğrenmek için haberimizin peşine düştük. Öğrendik ki Yeter Sucu’nun ikametgâhı Sincan, adresi Erzurum’muş. Bunun ne gibi bir önemi var diyebilirsiniz. Şöyle ki: Sucu’nun adresi Sincan olmayınca yasal olarak yardım yapılamıyormuş.

ÖNCEKİ HABERİMİZİ HATIRLAYACAK OLURSAK

Yer Başkent'in merkez ilçelerinden Sincan, Selçuklu Mahallesi. Tarih: 22 Ocak 2016. Saat: 21.00 suları. Yollar karlı, hava -7 derece. Yaşlı bir teyze sırtında bir çuvalla, buzlu sokaklarda zar zor yürüyerek çöpleri karıştırıyor, yiyecek bir şeyler ile üç-beş kuruşa satabileceği plastik arıyor.

VALİLİK BULAMADI

Yazarımız Ferit Atmaca geçtiğimiz günlerde bu teyzeyi gündeme getirmiş ve Valiliği, Kaymakamlığı, Sincan ve Büyükşehir belediyelerini göreve çağırmıştı. Atmaca'nın yazısı üzerine Valilik harekete geçerek, yaşlı kadını bulmaya çalıştı. Fakat resmi bir başvurusu olmadığı için kadını bulamamışlardı!

HABERVAKTİM ELİYLE KOYMUŞ GİBİ BULDU

Oysa yaşlı teyze her zaman olduğu gibi Selçuklu Mahallesi sokaklarında geceleri çöp topluyordu. Ve mahallede pek çok kişi biliyordu yaşlı teyzeyi;  pek çok vatandaş yaşlı teyzenin geceleri çöp topladığına şahitlik etmişti çünkü. Ancak Valilik ulaşamamıştı yaşlı ve yardıma muhtaç teyzeye. Valiliğin, Sincan Kaymakamlığı ve Sincan Belediyesi'nin yardıma muhtaç yaşlı teyzeye ulaşamadığını öğrenmemiz üzerine Habervaktim olarak harekete geçtik ve Cuma akşamı Selçuklu Mahallesi sokaklarını dolaştık. Yaşlı teyzeyi elimizle koymuş gibi bulduk. Aynı sokaklarda, sırtındaki çuvalla çöp topluyordu, her gün yaptığı gibi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.