‘Yardım Taleplerini Karşılamak İçin Diğer Hizmetlerden Kesiyoruz’

‘Yardım Taleplerini Karşılamak İçin Diğer Hizmetlerden Kesiyoruz’

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, belediyenin maddi zorluklarına rağmen çalışmalarında fakir ve fukarayı düşündüklerini belirterek, onlara yardım yapmayı sürdürdüklerini anlattı.

FAKİRE TASARRUF YAPMIYORUZ
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkentli gençlerle bir araya gelerek, Ankara’da yapılan “Sosyal ve Kültürel” çalışmalara dair konuştu. Belediyenin tüm maddi sıkıntılarına rağmen fakir ve fukaraya yardım konusunda tasarruf da bulunmadığını söyleyen Başkan Gökçek, “Bütün bu sıkıntılara rağmen ben özellikle fakire fukaraya yardım konusunda iktisat yapmayı düşünmüyorum. Kömürünü, gıdasını ver giysi yardımını fakire fukaraya her zaman yapıyoruz” dedi. 

CİDDİ SIKINTILAR ÇEKİYORUZ AMA…

“Fakiri fukarayı düşünmekten katiyen kendimizi alıkoymamalıyız” diyen Başkan Gökçek, “Belediye bütçesinde Büyükşehir Belediyesi olarak ciddi sıkıntılar çekiyoruz. Özellikle Ankara büyüdükten sonra para aynı kaldı; ama o kadar çok hizmet talebi var ki, dolayısıyla bazı ilçelerimiz mübalağasız Güney Doğu’dan daha gerideydi. Onları belli bir düzeye getirmek için yatırım yapmak gerekiyor, sadece hemen seçimden önce oralara yapmış olduğumuz yatırımlar 1,7 milyar lira” diye konuştu.

 

 

UĞUR ÖĞÜT/ HABERVAKTİM-

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkentli gençlerle bir araya gelerek, Ankara’da yapılan “Sosyal ve Kültürel” çalışmalara dair konuştu. Başkan Gökçek’in sunumuyla başlayan program soru-cevap şeklinde devam etti. Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal ve kültürel alanında yaptığı çalışmaları gençlere anlatan Başkan Gökçek, gençlerden gelen fikirleri değerlendirmek üzere not etti.

BAZI İLÇELER GÜNEY DOĞU’DAN KÖTÜYDÜ

Seçimden önce çevre ilçelere 1,7 milyar yatırım yaptığını açıklayan Başkan Melih Gökçek, “Fakiri fukarayı düşünmekten katiyen kendimizi alıkoymamalıyız. Belediye bütçesinde Büyükşehir Belediyesi olarak ciddi sıkıntılar çekiyoruz. Özellikle Ankara büyüdükten sonra para aynı kaldı ama o kadar çok hizmet talebi var ki, dolayısıyla bazı ilçelerimiz mübalağasız Güney Doğu’dan daha gerideydi. Onları belli bir düzeye getirmek için yatırım yapmak gerekiyor, sadece hemen seçimden önce oralara yapmış olduğumuz yatırımlar 1,7 milyar lira” ifadelerini kullandı.

YARDIMLARI HİZMETLERDEN KESİP KARŞILIYORUZ

Yardım taleplerini karşılamak için diğer hizmet alanlarından kestiklerini belirten Gökçek, “Düşünün bir yılda bu kadar hizmet götürmeye çalışıyoruz. Bütün bu sıkıntılara rağmen ben özellikle fakire fukaraya yardım konusunda iktisat yapmayı düşünmüyorum. Kömürünü, gıdasını ver giysi yardımını fakire fukaraya her zaman yapıyoruz.  Güney Doğu’dan, Doğu’dan bize sık sık yardım talebi geliyor. Bu yardım taleplerini karşılamak için diğer hizmetlerden kesip karşılıyoruz. Ama birde bakıyoruz Cenab-ı Allah bir yerlerden kapı açmış, hiç beklemediğimiz yerler para geliyor” dedi.

BİR MİLYON 527 BİN AİLEYE YARDIM

“Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak ailelere 7’şer kiloluk 5’li paketler yapıyoruz” diyen Başkan Gökçek, “Bu 5’li paketlerle yılda 2 veya 3 kez gıda yardımı yapıyoruz. Bu güne kadar 4 milyon 358 bin paket, bir milyon 527 bin aileye yardım yapmışız. Yani ortala her yıl 165 bin aileye yardım yapıyoruz. Ve bu yardımları arkadaşlarımız ailelerin kapılarına kadar götürüyor. Arkadaşlarımız yardım yapmadan önce ailelerin ne kadar yardıma ihtiyacı olduğunu belirliyor ve yardımı hak eden insanlara yardım yapıyoruz” şeklinde konuştu.

 

   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.