Yarım asırlık stad kız yurdu oluyor

Yarım asırlık stad kız yurdu oluyor

1967 yılında temelleri atılıp faaliyete geçen Ankara'nın en büyük stadı olan Cebeci İnönü Stadı, 3 bin 500 kişilik kız yurdu oluyor. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Cebeci İnönü Stadyumu'nun yerine 3 bin 500 kişilik kız yurdu yapılacağını duyurdu. 
Cebeci'de 1967 yılında yapılan stadyum  46 bin 852 metrekarelik arsasıyla ve farklı mimarisiyle tarihe karşı ayakta durmaya çalışıyor. Çürük raporu da olduğu için spor faaliyetlerine neredeyse hiç ev sahipliği yapmayan stadyum, son yıllarda madde bağımlılarının ve yasa dışı işler yapanların uğrak yeri oldu.

Çevre Esnafı Yurdun Yapılmasını İple Çekiyor

 Mekruh hale gelmiş stadın yerine öğrenci yurdu yapılacağını duyan çevre esnafı heyecanlandı. Yıllardır stadın madde bağımlılarının mekanı haline geldiği için vatandaşın burada gezmeye bile korktuğunu ifade eden Emlakçı Kalender Gödek, 90'dan beri bu stadın cebeciye zarar verdiğini söyledi.
Stadın en iyi olduğu zamanlarda bile boş durduğunu ifade eden 47 yaşındaki Gödek, yaptığı açıklamada, " Bu stadyum son yıllara kadar kullanıldı. Burası yapıldığından beri çok kalabalık taraftarlar gelmezdi. Genelde İkinci, üçüncü lig takımları oynadı. Esnafa katkısı yok zararı var. Boşuna yapılmış gibi bir şey. Burada otopark sorunu var. 3 bin 500 kişilik öğrenci yurdu olacağı duyuruldu. Eğer olursa çok güzel olacak." dedi

Üst Taraf Pavyon Alt Taraf Tinerci

Stadyumun çevresinin mimli bir yer olduğunu ifade eden esnaf Gödek, "Üst tarafta pavyonlar olduğu için bu çevre zaten tercih edilmiyor, birde buraları madde bağımlıları sarınca kimse uğramaz oldu." dedi.
Yurdun yapılmasıyla nüfusun ve kalitenin artacağını söyleyen Gödek, "Yurt yapılırsa hem çevre esnafı rahat edip para kazanacak hem de bu çevre çok iyi olacak. Şuanda üst tarafımızda pavyonlar alt tarafımızda stadyumda madde bağımlıları var. Aileler buradan geçemiyorlar bile neredeyse.  Eğer yurt olursa bizde buralardaki işyerlerimizi daha aktif kullanırız. Kafe tarzı, restorant tarzı öğrencinin ihtiyacını karşılamak için yerler açarız. Daha güvenli daha nezih bir mekan olur buralar." şeklinde konuştu. 

Yurt Yapımı Ocakta Başlıyor 

Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek daha önce yaptığı şehir planlaması açıklamasında Cebeci İnönü Stadyumu'nun öğrenci yurdu olacağını belirtmişti. Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri bunun üzerine çevre esnafına yapımına Ocak ayı itibariyle başlayacağını açıkladı. 

Cazibe Merkezi Haline Gelecek

Cebeci İnönü Stadyumu'nun yıllar önce çürük raporu olduğunu söyleyen çevre esnaflarından, Kalender Gödek, "Buranın çürük raporu var zaten. Yıllardır bura yıkılacak yerine AVM yapılacak, park yapılacak diye bizler oyalandık. Hep bir söylenti çıktı. Ama şimdi yurt yapılacağını bakanlık yetkilileri bize bildirdi. Önceden burada içki içer tiner çekerlerdi. Teller örüldü ama kafi, yine telleri kesip içeri girdiler madde bağımlıları. Kışın ıssız ova gibi oluyor sokak köpekleri gelip buralarda millete saldırıyor. Yurt yapılırsa buralar gerçekten cebeci için bir cazibe merkezi haline gelecek." ifadelerini kullandı. 

En Son Hacettepe Oynadı

En son Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Hacettepespor'un maçlarına ev sahipliği yapan stadyum, başkent temsilcisinin maçlarını 19 Mayıs Stadyumu'nda oynamaya başlamasından sonra hiç bir spor müsabakası için kullanılmadı.  Futbol takımlarının genelde burayı seçmediğini belirten esnaf Kalender Gödek, "Ben 1990'dan beri burada esnaflık yapıyorum. Hep 2. lig ve 3. lig takımları mücadele etti burada. Esnafa ve çevreye bir karı olmadı, çünkü hiç bir zaman taraftar gelmedi buraya." şeklinde konuştu. Enes Sansar /HABER VAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.