Yaşam boyu spor

Yaşam boyu spor

Gençlik ve Spor Bakanlığının vatandaşlara, sağlıklı yaşam ve sporu destek amaçlı kullanımına sunduğu Anıttepe Yürüyüş ve Koşu Parkuru ramazan ayında Ankaralı vatandaşların en gözde mekânlarından biri.

Anıttepe Yürüyüş ve Koşu Parkuru normal günlerde sabah 05.00'den gece 24.00'e kadar açık. Ancak ramazana ayına özel olarak gece saat 02.00'ye kadar açık bulunmaktadır. Koşu parkurunun çok geniş bir alana konuşlandırılması, açık ve ferah bir alanda olması, iftar saatlerinden sonra spor yapmak isteyen vatandaşların tercih noktalarından biri haline getiriyor.

Halka Açık Kapalı Spor Alanı

Yeni yapılan düzenlemelerle kapalı spor salonunun da eklenmesi yağmurlu havalarda ve kış sezonunda da spor yapma imkânı sunuyor. Profesyonel spor aletlerinin bulunduğu salonda, Pazartesi-Çarşamba ve Cuma günleri saat 12.30 ve 13.15 arasında ücretsiz grup egzersizleri dersi yapılmaktadır. Aynı zamanda tesiste açık havada da spor aletlerinin bulunması, tesisi Ramazan Ayı'nda tercih noktalarından biri haline getiriyor.

Tam Donanımlı

Tesisin kendine ait ücretsiz, halka açık otoparkı bulunmaktadır. Ayrıca güvenlik kameralarıyla 24 saat izlenmektedir ve güvenlik mevcut bulunmaktadır. Koşu parkuru 400 metre 8 kulvarlı gerçek tartan zeminden oluşmaktadır. Giyinme odaları ve wc mevcut bulunmaktadır. Ayrıca Engelliler için de wc bulunmaktadır. Tesiste ayrıca içme suyu için de çeşme bulunmaktadır. Bir futbol sahası kadar çim alanı, voleybol sahası, basketbol sahası ve sokak basketbolu için alanı bulunmaktadır.

Tesis yalnızca halkın kullanımına açık olup kulüp çalışmaları yapılamamaktadır. Tesis içerisinde sigara içmek ve köpekle girmek yasak olmakla beraber, bisikletle girmek ve piknik yapmak yasaktır. Tesis, Gençlik ve Spor  Bakanlığının, "gücünü gençlikten alan ülkemiz, kuvvetini spordan alan gençliğimiz için" sloganıyla Ankaralıları kendine çekmektedir.

EMRAH ÖZCAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.