YAŞLI RUSLAR BAŞKENT YOLUNDA

YAŞLI RUSLAR BAŞKENT YOLUNDA

Balgat'taki bir huzurevi açılışına katılan Rusya-Türkiye Sağlık Direktörü Valeriy, sağlık turizmi kapsamında Rusya'dan Başkent'in termal ilçelerine ve Türkiye'ye çok sayıda yaşlı turist getireceklerinin müjdesini Habervaktim aracılığıyla verdi.

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Dünya Yaşlılık Derneği ve Dünya Markalar Derneği'nin hayata geçirdiği Umut Çınarı Projesi kapsamında Balgat'taki Umut Çınarı Başkent Vizyon Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi'nin açılışı yapıldı. Açılışa AK Parti Milletvekili Metin Külünk olmak üzere çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı. Rusya, Azerbaycan, Almanya, Hollanda ve Fransa başta olmak üzere 14 ülkenin temsilcisi, proje hakkında geniş bilgi edindi.
DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN KATILIM
Umut Çınarı Başkent Vizyon Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi'nin açılışında konuşan Dünya Yaşlılık Derneği ile Dünya Markalar Derneğinin Başkanı Umut Çınar, "Türkiye'nin birçok şehrinden aramıza katıldılar, yurtdışından Almanya, Hollanda Amerika, Fransa ve Rusya'dan aramızda olan birçok gönül dostuna dostlarımıza, bütün kalp dostlarına teşekkür ediyorum. Biz 2011 yılında kurulduk, Dünya Yaşlılık Derneği olarak birçok ekibimizle büyüyerek devam ettik. 2015 yılında engelli ve çocuklar için rehabilitasyon merkezimizi açtık" dedi.
DÜNYA YAŞLILARINA DEVA TÜRKİYE OLACAK
Türkiye'nin dört mevsimin olduğu, termal tesislerin olduğu, yurtdışında dört ay geceyi yaşayıp da sedef hastalığından dolayı Türkiye'ye gelmek isteyenlere kapısını açan bir Umut Çınarı Projesi haline geldiklerini belirten Umut Çınar "Bugün burada açtığımız yer halkımıza açık olan, sürdürülebilirliği için maliyetlerinin alındığı bir yer. Amacımız Türkiye'de ve yurtdışında yapmış olduğumuz görüşmelerle birlikte Sağlık Turizmi 10. Kalkınma Planı'nda 3. ve 4. bileşeni olan sağlık turizmi projesini Umut Çınarı Projesi ile hayata geçirmek" diye konuştu.
RUSYA'DAN TEDAVİ AMAÇLI YAŞLI TURİST GELECEK
Türkiye'nin yaşlılara gösterdiği davranışın örnek alınması gerektiğini belirten SeVaYur CEO'su, Rusya-Türkiye Özel Sağlık Direktörü Savelyiev Valeriy ise, "Bu tarz bakım evlerinin açılışı örnek alınacak davranışlar. Türkiye'yi de bu konuda örnek alıyoruz. Rusya'dan Türkiye'ye tedavi amaçlı kişileri getirme amacımız var. Bizim yaşlılarımızın Türkiye'nin güzelliklerinden faydalanması için çok yol kat ettik" şeklinde konuştu. Rusya Meclis Konseyinde yaşlılara bakım, eğitim, spor konularla ile ilgilendiğini de kaydeden Valeriy, devlet destekli bir şirket kurduklarını bu şirket üzerinden Türkiye'ye bakım ve tedavi amaçlı yaşlı getireceklerini anlattı. Rusya'daki "Arkadaşlar zor günde belli olur" atasözünü de hatırlatan Valeriy, bu projenin Türkiye ile Rusya ilişkilerinin güçlenmesine yardımcı olacağını ifade etti.
PROJE, DÜNYAYA UMUT OLACAK
Türk milletinin birçok verdiği mücadeleyi başka bir milletin yapamayacağını söyleyen AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise, "Bu toprakların zenginleşmesine, demokrasisinin güçlü olmasına, merhametin ve şefkatin güçlü olmasına Afrika'daki çocukların ihtiyacı var" diyen Külünk, Umut Çınarı'nın Senegal, Gazze, Nijerya'daki çocuklara koşması gerektiğini ifade ederek, "Türkiye güçlü olduğu zaman Afrika'da hiçbir yaşlı açlıktan ölmeyecektir, Afrika'daki hiçbir çocuk sütsüz kalmayacaktır. Onun için önce güçlü Türkiye" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.