Yatırımcısına en çok Altındağ kazandırıyor

Yatırımcısına en çok Altındağ kazandırıyor

Kentsel dönüşüm projeleriyle, Ankara'nın konutta en çok kazandıran ilçesi Altındağ oldu.

2017'de Ankara'da kira amortisman sürelerine göre en çok kazandıran ilçe, 16 yılla Altındağ'da olurken; satılık ve kiralık konut fiyatlarının en yüksek olduğu Çankaya'da ise, bu süre 19 yıl oldu. Yenimahalle'de ise amortisman süresi 21 yıla kadar çıkıyor.
Bir zamanlar Ankara'nın yoksul nüfusuna ev sahipliği yapan Altındağ, Mamak, Keçiören gibi ilçeler, son yıllarda hayata geçirilen pek çok yeni proje ile en çok kazandıran ilçeleri arasına girdi. 
Ankara'nın en çok kazandıran ilçesi Altındağ'da amortisman süresi 16 yıla kadar çıkarken; Çankaya ve Yenimahalle gibi Başkent'in yerleşik ve daha varlıklı nüfusa ev sahipliği yapan ilçelerde ise, amortisman süreleri ortalama 20 yıla kadar çıkıyor.
Emlak sitlerinden derlediğimiz verilere göre; 2017'de Ankara'da kira amortisman sürelerine göre en çok kazandıran ilçe, 16 yılla Altındağ'da olurken; satılık ve kiralık konut fiyatlarının en yüksek olduğu Çankaya'da ise, bu süre 19 yıl oldu. 

ALTINDAĞ'DA 16 YENİMAHALLE'DE 21 YIL

Altındağ: Ankara'nın en hızlı kazandıran ilçelerinin başında 16 yıl konut yatırım geri dönüş süresiyle Altındağ geliyor. Altındağ'da satılık konutun ortalama fiyatı ise 133 bin 299 TL.
Etimesgut: En hızlı kazandıran ilçeler listesinde Altındağ'ı 18 yıl konut yatırım geri dönüş süresiyle Etimesgut takip ediyor. Etimesgut'ta satılık konut ortalama fiyatlarına bakıldığında ise 172 bin 404 TL olduğu görülüyor.
Mamak: 18 yıl konut yatırım geri dönüş süresiyle listenin başlarından yer alıyor. Mamak'da satılık konut fiyatları 96 bin TL ila 157 bin TL arasında değişiyor.
Çankaya: Konut yatırım geri dönüş süresi 19 yıl olan Çankaya'da satılık konut ortalama fiyatlarına bakıldığında ise 233 bin 576 TL olduğu görülüyor.
Gölbaşı ve Keçiören: İki ilçede de konut yatırım geri dönüş süresi 19 yıl. Gölbaşı'nda satılık konut fiyatları 146 bin TL ila 244 bin TL arasında değişiyor. Keçiören'de ise satılık konut fiyatları 105 bin TL ila 175 bin TL arasında.
Yenimahalle: Konut yatırım geri dönüş süresi 21 yıl olan ilçede, satılık konut fiyatları ise ortalama 202 bin TL olduğu görülüyor. 

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.