Yaya kaldırımı onarılmayı bekliyor

Yaya kaldırımı onarılmayı bekliyor

Kızılay Alışveriş Merkezi'nin önünde bulunan ve vatandaşların sıklıkla kullandığı yaya  kaldırımı günlerdir bozuk bir şekilde  bekliyor. Vatandaşlar, yetkililerden bozuk kaldırımların bir an önce onarılmasını talep ediyor.    

Başkentte vatandaşların yoğun olarak kullandığı güzergâhtan biri olan Kızılay Alışveriş Merkezi'nin önünde bulunan bozuk yaya kaldırımı vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. AVM'nin otopark girişinde araçlarında üzerinden geçtiği yaya kaldırımda birçok taş yerinden oynamış durumda yapılacağı günü bekliyor. Vatandaşlar kaldırımdan yürümekte zorlandıklarını belirterek yetkililerden kaldırımın onarılmasını istiyor.

BOZUKLUĞUN NEDENİ ARAÇLAR

Ankara'nın merkezinde böyle bir yaya kaldırımının bulunmasının son derece üzücü olduğunu dile getiren vatandaşlar, "Bildiğiniz gibi Kızılay'ın en yoğun bölgelerinden birisi. Bu yaya kaldırımını her gün binlerce insan kullanıyor. Bu şekilde durması oldukça tehlikeli. Yaşlı insanlar buradan geçiyor. Çocuklar var. Özellikle engelli vatandaşlarımız bu noktada ciddi sorun yaşıyor.

Buradan geçenler yaralanabilir. Bildiğim kadarıyla çok eski değil 2,3 gün önce bir kişi bu bozuk kaldırım yüzünden yaralanmıştı. Tabi burada söyle bir sorunda var. AVM'nin otoparkına giren araçlar kaldırımın üzerinden geçiyor. Aynı şekilde kamyonetlerde kaldırımın üzerinden geçerek yüklerini indiriyorlar. Bu da kaldırımda ağır bir hasara yol açıyor. Şuan burada sadece dubalarla bir önlem alındı. Çözüm bu değil yetkililerden ricamız tekrar bir yaralanma olmadan kaldırımın biran önce onarılması. Bu görüntü ayrıca Ankara'ya yakışmıyor." ifadelerini kullandı.

İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.