Yayalar mağdur

Yayalar mağdur

Hamamönü’nde objektiflerimize yansıyan görüntülerde, araç sürücülerinin yaya geçidinde durmak, yayalara yol vermek yerine daha da hızlandığı görüldü. Vatandaşlar, yetkililerden çözüm istiyor.

Bazı duyarsız sürücülerin yol üzerlerinde bulunan yaya şeritlerine aldırış etmeden hızla ilerlemeleri vatandaşın tepkisine neden oluyor. Vatandaşlar bazı araç sürücülerin yaya geçitlerinde yavaşlamak yerine daha da hızlandığını belirtiyor.

Durmak yerine hızlanıyorlar

Araç sürücülerin yaya geçitlerini umursamamasına tepki gösteren vatandaşlar ilgililerden çözüm istedi. Bazı araç sürücülerinin yaya geçitlerinde durmak yerine daha da hızlandığını belirten vatandaşlar yayaların can güvenliği olmadığını iddia etti. Yolun karşısına geçmek için büyük çaba sarf ettiklerini dile getiren vatandaşlar araç sürücülerinden duyarlı olmalarını istedi.

Yaya geçitlerinin bir işlevi yok

Altındağ Hamamönü’nde objektiflerimize yansıyan görüntülerde ise araç sürücülerinin yaya geçidinde durmak yerine yollarına devam ettiği objektiflerimize yansırken bazı araç sürücülerinin ise daha da hızlandığı görüldü. Vatandaşların karşıdan karşıya geçmek için büyük çaba sarf ettikleri objektiflerimize yansırken vatandaşların bazı araç sürücülerine tepki gösterdikleri görüldü. Vatandaşlar Avrupa’yı örnek göstererek, “Avrupa'da yaya geçidine adımınızı attığınız anda araçlar durur. Türkiye'de ise yaya geçitlerinin hiçbir işlevi yok, araçlar durmuyor” ifadelerini kulandı.

Halk otobüsleri dahi durmuyor

Vatandaşlar halk otobüslerinin dahi yaya geçidinde durmadığına tepki göstererek toplu taşıma araçlarını kullanan şoförlerin daha duyarlı olmaları gerektiğini belirterek şu ifadelere yer verdi, “Yol üzerinde birden çok yaya geçidi var fakat araç sürücüleri yayalara yol vermiyor. Yol üzerinde bazı araç sürücüleri aşırı hızlı gidiyorlar. Halk otobüsleri dahi yaya geçitlerini umursamıyor. EGO Genel Müdürlüğü şoförlerini uyarsın daha dikkatli ve saygılı davransınlar. Diğer araç sürücülerine örnek olsunlar” ifadelerini kullandı.

Yeni adımlar atılsın

Büyükşehir Belediyesi'nin il genelinde trafik ve yaya güvenliğini sağlayabilmek için yeni adımlar atmasını isteyen vatandaşlar yetkililere önerilerde bulundu. Vatandaşlar, “Yayaların daha güvenli karşıdan karşıya geçmeleri ve sürücülerin hızlarını istenen seviyeye indirmeleri için 3 boyutlu yaya geçidi ya da yükseltilmiş yaya geçidi gibi diğer illerde uygulanan sistemler Ankara’da da uygulanmalı.  Hem trafik güvenliğini sağlamak hem de engelli ve yaşlıların geçişlerini kolaylaştırmak için gerekli. Özellik ile okulların bulunduğu bölgelerde uygulanmalı” şekline konuştu.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.