Yayla Mahallesi Sakinleri MOBESE İstiyor

Yayla Mahallesi Sakinleri MOBESE İstiyor

Keçiören Yayla Mahallesi sakinleri, 1470’inci ve 1481’inci sokaklarının kesiştiği noktaya meydana gelen kazaları ve sıfır çizenleri en aza indirmek için büyük çapta kasis ve MOBESE yapılmasını talep ediyor.

ZAFER DENİZ /HABERVAKTİM

Ankara’nın en büyük ilçelerinden Keçiören’in Yayla Mahallesi’nde bölge halkı, sıfır çizen ve süratli giden şoförlerden yana dertli. Bölge sakinleri, 1470’inci ve 1481’inci sokaklarının kesiştiği noktaya kazaları ve sıfır çizenleri minimuma indirmek için büyük çapta kasis ve MOBESE istiyor.

ÇIKMAZ SOKAK: 1481. SOKAK

Sokakların kesiştiği noktaya trafik lambasına lüzum olmadığını söyleyen Yayla Mahallesi Muhtarı Rıza Bayram, “Trafik lambasına gerek yok, dikkat çekmek için oraya göbek yapsınlar böylelikle dikkatli gelirler. 1481 Sokak geniş bir sokak olduğundan arabalar çok süratli geliyor” dedi.

Sıfır çizenlerin tespiti için MOBESE yapılabileceğini ifade eden Bayram, “1481. Sokak çıkmaz sokak. O yüzden alt geçit yapılabilir. Arabayla gelirken sıkıntı yok, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin oradan geliyorlar zaten. Buradan önemli olan gidiş sıkıntıdır. Yozgat Bulvarı’nın altından veya üstünden geçit istiyoruz.  Sadece gidiş için iki arabalık tünel yapılsa iyi olur” diye konuştu.

'TRAFİK LAMBASI TRAFİĞİ ARTIRIR'

"Buraya ışık değil de 4 yol ağzına kasis olursa iyi olur" diyen Fethi Pala, gerekçesini ise şöyle açıklıyor: " Işık konursa burada yoğun trafik olur. Şentepe'ye ışık koydular randıman alamadılar. Trafiğin olduğu zamanlarda ışık fayda eder; ama trafiğin olmadığı zamanlarda insanlar boşu boşuna ışıkta bekleyecekler. Bu kavşaktaki kazaları engellemek için dediğim gibi 4 adet geniş çapta kasis konulmalıdır. Bak sonra bir tane kaza oluyor mu? Lamba çözüm değil, lamba ancak trafiği artırır."

 

'GEÇİŞ HAKKI BELİRSİZ'

 Dört yol ağzında geçiş hakkının kime ait olduğunun belirsiz olduğunu ifade eden Pala, "Her şoför yol benim deyip geçiyor, Allah'a şükür ölümlü kazalar olmadı ama hurdaya çıkacak şekilde kazalar meydana geldi" dedi. Bazı vurdumduymaz şoförlerin araçlarıyla sıfır çizmesinden yakınan Pala, "Burada araba çeviriyorlar, küçük göbek tarzı bir şeyler yapılabilirse bu olay ortadan kalkabilir; en azından kavşakta araba çevirmezler" diye konuştu.

'TRAFİK LAMBASI OLSUN HER GÜN KAZA OLUR'

Dört yol ağzına trafik lambası istemediğini belirten bölge esnafı Sadık Altundağ, sebebini ise şöyle dile getirdi: " Biz, buraya kavşak istiyoruz. Burada trafik lambası olsun Allah'ın her günü kaza olur. Dört yol ağzına çözüm olarak ya kasis ya MOBESE olmalı. MOBESE bulvar çıkışı olduğu için şart."

'AKŞAM SAATLERİNDE KAVGA ÇIKIYOR'

Dört yol ağzına trafik lambası veya kasis olabileceğini ifade eden Mustafa Bekar, "Burası kaza olasılığı çok yüksek bir yer. Akşam saatlerinde şoförler arasında kavga çıkıyor. Buraya insanları çok bekletmeyecek 20 saniyeye ayarlı trafik lambası ya da kasis olabilir" diye konuştu.

'YAYALAR KORKA KORKA GEÇİYORLAR'

Ramazan ayının yaklaştığını söyleyen Murat Kaya, Ramazan aylarında bölgede yoğun trafik olmasından dert yandı. Bazı şoförlerin,1481. Sokağı otoban gibi kullandıklarını aktaran Kaya, yayaların yolda korka korka geçtiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.