YAZ TATİLİNİ EN GÜZEL ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİYORLAR

YAZ TATİLİNİ EN GÜZEL ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİYORLAR

Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte çocuklar Kuran-ı Kerim öğrenmek için camilere akın ediyor. Habervaktim Ehlibeyt Camii’nde devam eden yaz Kur'an Kursunu ziyaret etti. Duygularını gazetemizle paylaşan çocuklar, yaz tatilini en güzel şekilde değerlendird

ADEM GÜRSOY - HABERVAKTİM

Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte ülke genelinde camilerde yaz Kuran kursları başladı. Balgat’ta bulunan Ehlibeyt Camii’nde de çocuklar yaz Kur'an kursuna devam ediyor. Kursa 22 çocuk katılıyor. Erkek çocuklara cami içerisinden cami görevlileri tarafından Kuran öğretilirken, kız çocuklarına ise cami bünyesinde bulunan kız Kur'an kursunda müftülük tarafından görevlendirilen bayan hocalar tarafından Kur'an öğretiliyor. Kursa katılan çocuklar yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirdiklerini söylerken hem arkadaşlarıyla bir araya gelerek oyun oynadıklarını hem de Kuran öğrendiklerini ifade ettiler.

DİNİ BİLGİLERİMİZİ PEKİŞTİRİYORUZ

Kur'an kursu iyi gittiğini dile getiren 10. sınıf öğrencisi Ömer Faruk Onbaşıoğlu şu ifadeleri kullandı: “Kuran-ı Kerim’e geçtim. Hocalarımızın yanında Kuran okuyoruz onlarda takip ediyor, yanlışlarımızı düzeltiyorlar. Yaz aylarında gelip tatilimizi burada en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Dini bilgilerimizi de pekiştiriyoruz. Ayrıca oruç tutuyoruz böyle olunca daha güzel oluyor.”

KUR'AN ÖĞRENMEYİ SEVİYORUM

İkinci sınıfa geçtiğini söyleyen Alper Karaaslan ise şöyle konuştu: “Kur'an kursu çok iyi gidiyor. Oruç tutamıyorum çünkü sahura kalkamıyorum. Kuran’ı Kerim’de cezime kadar geldim. Tatilde Kur'an-ı Kerim öğrenmek çok güzel bir duygu, Kuran öğrenmeyi çok seviyorum.”

3 HAFTADA KURAN’A GEÇTİLER

Ehlibeyt Camii müezzini Asım Karakelle, çocukların çok çabuk Kur'an öğrendiklerini söylerken şu ifadeleri kullandı: "Yaz kursuna 22 öğrencimiz devam ediyor. Yan tarafta da kız Kur'an kursumuz var orada da kız çocuklarına bayan hocalar tarafından ders veriliyor. Çocukların öğrenme kabiliyeti çok iyi, mesela ikinci haftadayız önümüzdeki hafta Kur'an-ı Kerim’e geçecek olan çocuklarımız var. Daha önceden alt yapısı olan çocuklar da var."

EĞLENCELİ BİR KURS GEÇİRİYORLAR

Çocukların oyun vakitlerini de burada en güzel şekilde değerlendirdiklerini de söyleyen Karakelle şöyle devam etti: “Teneffüslerde birlikte top oynuyoruz, Çocuklar sıkılmıyor. Dolayısıyla eğlenceli bir kurs geçiriyorlar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.