Yazdık yapıldı: Lojman tehlikesi sona eriyor

Yazdık yapıldı: Lojman tehlikesi sona eriyor

Türközü Mahallesi’nde bulunan Şehit Nuri Pamir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin harabe lojmanının yıkımı, haberimizin yayınlanmasıyla birlikte başladı. Muhtar Doğan Kara, “Uzun zamandır uğraşıyordum, size sonsuz teşekkür ederim” dedi.

Türközü Mahallesi’nde bulunan Şehit Nuri Pamir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yıkılmasıyla birlikte geride atıl bir şekilde kalan lojman uyuşturucu ve alkol kullananların mesken tutması ile tehlike saçıyordu. Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Türközü Mahallesi Muhtarı Doğan Kara, “Harabe şekilde kalan lojman şu anda madde bağımlıların ve kötü niyetli insanların merkezi haline geldi. Yakınında bulunan ilköğretim okulunda eğitim gören çocukların aileleri her gün arayıp şikayet ediyor. Hemen yıkılmasını istiyoruz” diye konuşmuştu. Konunun gazetemizde haberleştirilmesi üzerine 2 gün içerisinde valilik birimleri tarafından harabe yapının yıkımına başlandı.

harabe.jpg

“SONUÇ ALAMAMIŞTIM”

Bir süredir harabe yapının yıkılması için uğraştığını söyleyen Muhtar Doğan Kara, şu ifadeleri kullandı:

“Burası Şehit Nuri Pamir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin lojmanıydı. Buranın yıkılması ile ilgili yaklaşık 1 yıldır uğraşıyordum. Güvenliksiz ve harabe olarak kaldığı için giren çıkan belli değildi. İçerisinde alkol ve uyuşturucu kullanılıyordu. Bu olayların yanı sıra 2-3 defa da yangın çıkmıştı. Buranın yıkılması ile alakalı Twitter hesabı açtım. İlgili birimleri etiketleyerek paylaşım yaptım ama bir sonuç alamamıştım.”

harabe-2.jpg

GAZETEMİZE TEŞEKKÜR

Türközü Mahallesi Muhtarı Doğan Kara, “Gazetenizde yayınlanan haber sonrası tehlike saçan bu lojmanın yıkımına başlandı. Sorunun basına yansıması ile yıkım çalışmaları başladı. Bu nedenle size sonsuz teşekkür ediyorum. Haberi ilgili makamlar duydu ve iki gün sonra yıkmaya başladılar” söyleminde bulundu.

harabe-1.jpg

FEN LİSESİ İSTİYORUZ

Yıkımına başlanan lojmanın yeri ile ilgili en büyük taleplerinden birinin fen lisesi yapılması olduğunu söyleyen Muhtar Doğan Kara, “Mamak’ta 1 tane fen lisemiz bulunuyor. Onun da yeri kiralık kendi yerleri değil. Biz buraya mahalleli ile de yaptığımız görüşmeler ışığında fen lisesi yapılmasını istiyoruz. Buraya bir fen lisesi yapılırsa Mamak’a bir değer daha katar. Lojman alanı ile birlikte yaklaşık 15 dönüm arazi var. Bu konuyu kaymakamımızdan da talep ettik. Buraya yapılacak bir fen lisesinin Mamak’ın çehresini değiştireceğini düşünüyorum” dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.