Yeni Ömerlere İlham Kaynağı

Yeni Ömerlere İlham Kaynağı

FETÖ’cü hainlerin darbe girişimi sırasında büyük bir kahramanlık sergileyerek darbeci General Semih Terzi’yi vuran ve şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir’in isminin Milli Savunma Üniversitesi’ne verilmesi için imza kampanyası başlatıldı.

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

15 Temmuz gecesi şehit olan kahramanlarının isimlerinin yaşatılması için birçok kampanya başlatıldı. Kalkışma sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın ele geçirilmesine engel olmak için hain General Semih Terzi’yi vuran Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in isminin Milli Savunma Üniversitesi’ne verilmesi için İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği imza kampanyası başlattı.

YETİŞTİRİLECEK ASKERLERE İLHAM KAYNAĞI

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği’nin başlattığı imza kampanyasında şu açıklama yapıldı:

“15 Temmuz meşum darbe kalkışmasının hemen başında aldığı emri canı pahasına uygulayarak darbeci General Semih Terzi’yi alnının ortasından vuran ve Gölbaşı’nda bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın ele geçirilmesine engel olan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in ismi yeni kurulacak üniversitede yaşatılmalı, bu üniversitede yetiştirilecek bütün askerlerin bu şehidimizin yüksek ideallerine sahip olarak yetişmelerine ilham kaynağı olmalıdır. Bu girişim sadece şehidimizin aziz hatırasına bir vefa olmakla kalmayacak, aynı zamanda başta askerlerimiz olmak üzere yeni yetişen nesillerin kahraman bir rol modeli edinmelerine de vesile olacaktır. Şehitlik mefkûresi hususunda farkındalık kazanan Türk Silahları Kuvvetleri mensupları ila nihaye milli birlik ve dirliğimizin, bağımsızlığımızın teminatı olacaktır. Birçok yükseköğretim kurumunda üst düzey devlet yöneticilerinin isimleri yaşatılmaktadır. Halka daha yakın bir sosyal tabakadan olan bir astsubayın isminin de bir yükseköğretim kurumuna verilmesi, halka duyulan saygı göstergesi olması açısından ayrı bir önem taşımaktadır. İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği olarak kahraman şehidimizin isminin yaşatılabileceği en manidar kurumun Milli Savunma Üniversitesi olduğunu düşünüyor ve sizleri bu kampanyayı imza etmeye davet ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.