Yeni Sendika Başkanı Metin Memiş açıkladı: Şiddete karşı ders önerisi

Yeni Sendika Başkanı Metin Memiş açıkladı: Şiddete karşı ders önerisi

Yeni Sendika Başkanı Metin Memiş, sağlıkta şiddetin önüne geçebilmek için caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini belirterek, dikkat çeken önerilerde bulundu.

Günümüzde her geçen gün artan şiddet olayları hayatımızın her alanında karşımıza çıkmaya devam ediyor. Gazetemize özel açıklamalar yapan Yeni Sendika Genel Başkanı Metin Memiş sağlık sisteminde şiddetin önüne geçebilmek için caydırıcı cezaların yanı sıra vatandaşlara sağlık okur yazarlığı dersi verilmesi gerektiğini vurguladı. Eğitim ile sağlıkta şiddetin önüne geçilebileceğini belirten Memiş ayrıca, “Şiddet uygulayanlar kayıt altına alınmalı ve kolluk kuvveti nezaretinde sağlık hizmeti almalı. Sağlıkta şiddet uygulayan bireyler en az altı ay bütün sağlık giderlerini kendi ödemeli ve SGK’dan mahrum bırakılmalı” dedi.

1-006.jpg

GİDERLERİ ÖDEMELİLER

Yeni Sendika Genel Başkanı Metin Memiş, “Sağlıkta şiddet uygulayanlar altı ay boyunca harcamaların cebinden karşılamalı. Bu kişileri kayıt altına alıp bir süreliğine sağlık hizmetlerini kolluk kuvvetlerinin nezaretinde verilmeli. Özel sağlık çalışanlarının saygınlığını korumak adına kamu stoklarıyla birlikte sağlık eğitimi verilmeli. Kamu spotu sayesinde bir farkındalık oluşturma çalışmaları muhakkak yapılmalı. Aslında en önemli konu şu ki; Vatandaş yılda on defa sağlığa başvuruyor. Bizde bu durum ile övünüyoruz. Aslında övünecek bir şey değil. Biz daha çok koruyucuhekimliği güçlendirerek vatandaşın hasta olmamasını sağlayacak bir çalışma yapmak durumundayız. Dolayısıyla az hasta demek daha fazla hastaya zaman ayırmak anlamına geliyor. Ve vatandaşın da aldığı hizmetten daha memnun olmasını sağlıyor. Onun için özellikle sağlıklı konusunda çalışmaların acilen başlatılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

2-005.jpg

TEDBİRLER ATMALI

Memiş, “Şiddet uygulayanların, kolluk kuvvetleri nezaretinde muayene olması sağlansın. Bu süre en az altı ay olmalı. Aynı şekilde altı ay boyunca Sosyal Güvenlik Kurumu'nun haklarından yararlanamasın. Sağlık hizmetlerini parasıyla alsın güvenlik tedbirleri de artırılsın. Kaldı ki şu anda bir AVM'ye girerken bile neredeyse didik didik aranıyorsunuz. Kapıdaki cihazda ötüyorsanız mutlaka çantanıza bile gerekirse bakılıyor. Bu anlamda hastaneye elini kolunu sallayan herkes gönül rahatlığıyla giriyor. Bu anlamda cihazlarının konması da konuşuldu. Ama maalesef tamam deniliyor, yapılacak deniliyor ama bunlar da yapılmıyor. Bu anlamda X-ray cihazlarıyla güvenlik tedbirlerinin daha da arttırılması şiddetin önüne hep beraber geçelim” şeklinde önerilerde bulundu.

3-004.jpg

GEREĞİ YAPILMALI

Yeni Sendika Genel Başkanı Metin Memiş konu ile alakalı son olarak, “Sağlık çalışanları bizim sağlık çalışanlarımız. Ve sonuçta bu ülkenin insanına hizmet ediyorlar. Onun için biz, çalışanlarımızın işine giderken korkarak, endişelenerek gitmesini istemiyoruz. Gönül rahatlığıyla huzur içerisinde gitmesini istiyoruz. Bu anlamda da sağlık çalışanına saygısızlığın ve şiddetin bırakılmasını istiyoruz. Sağlık Bakanlığımızın da Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konuda yeni tedbirler alınması ve sağlık çalışanlarına sahip çıkmaları noktasında gereğini yapmalarını talep ediyoruz” dedi.

Kaynak:Faruk Gökyurt / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.