Yenidoğan ve Hıdırlık beklemede

Yenidoğan ve Hıdırlık beklemede

Altındağ'da kentsel dönüşümün yaşanacağı Yenidoğan ve Hıdırlıktepe, dönüşümün tamamlanmasını bekliyor.

Ankara tarihi kent merkezinin tam karşısında yer alan Hıdırlıktepe,  Yenidoğan, Atıfbey ve Dışkapı semtlerinde başlatılan kentsel dönüşüm yıkımları tamamlanmadığı gibi bu semtlerin son görüntüsü ise Ankara'ya yakışmıyor. 
Ankara'da Osmanlı'nın son Cumhuriyet'in ise ilk yıllarından itibaren yerleşimin başladığı Yenidoğan, Hıdırlık ve Atıfbey semtleri, 50'li ve 60'lı yıllardan sonraysa gecekonduların yoğunlaştığı bir bölge olarak öne çıktı. Gecekonduların oluşturduğu görüntü kirliliği kadar, bu semtleri tercih eden kesimler de bölgeye batakhane görünümü kazandırdı. Kentsel dönüşümün başlatıldığı ancak bir türlü tamamlandığı bölgenin atıl vaziyette kalması hem Ulus esnafını hem de buralarda yaşayan vatandaşları rahatsız ediyor. 

TUNA VE TİRYAKİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ KONUŞMUŞTU

Kasım ayında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altındağ ilçesindeki kentsel dönüşümü konuşmuşlardı. Bu ayın başında Tuna ve Tirkayi, Merkezi İş Alanı projesi için de bir araya gelerek, 14 yıldır beklemede olan İskitler'deki çalışmalarının hızlandırılmasını kararlaştırmışlardı. 

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.