Yenimahalle’de site aidatı krizi: 350 neye yetmiyor

Yenimahalle’de site aidatı krizi: 350 neye yetmiyor

Yenimahalle’de bir site sakini aidata yapılan zamma tepki göstererek, “Yüzde 100 zam mı olur? 350 neye yetmiyor” yazılı not bıraktı. Site sakininin aidatı ödemeyeceği öğrenilirken komşu sitelerdeki aidatlar da dikkat çekti.

Yenimahalle’de sitelerin çoğunlukta olduğu Batıkent semtinde aidatlar 150 TL ile bin 700 TL arasında değişirken; bir sitede blok kapılarına asılan kağıtlarla aidat zammının duyurusu yapıldı. Zamma tepki gösteren bir site sakini ise, “Yüzde 100 zam mı olur? 350 neye yetmiyor” yazılı not bıraktı. Site sakininin aidatı ödemeyeceği öğrenildi.

34345.jpg

KOMŞU SİTEDE 300 TL

Ankara Yenimahalle’deki Batıkent semti Kentkoop Mahallesi’nde genel olarak site aidatları 150 TL ile bin 700 TL; aynı cadde üzerindeki başka sitelerde ise 300 TL ile 450 TL arasında olduğu gözlemlendi. Sitedeki apartman/blok yöneticilerinin toplanarak karar verdiği site aidatlarında; Karacılar Sitesinin aidatı ise yüzde 100 zam ile 250 TL’den 500 TL’ye çıkarıldı. Komşu Arıkovanı Sitesinde site aidatının 300 TL, Basın-İş Sitesinde ise 200 TL olduğu öğrenilirken; sitedeki blokların kapılarına asılan duyurudaki, “1 Ocak 2024 tarihinde yapılan mali kurul toplantısında oy çoğunluğu ile aidatlar 500 TL olarak belirlenmiştir” ifadeleriyle yapılan zam açıklandı.

3443-1.jpg

ERTESİ GÜN SÖKÜLDÜ

Zammın duyurulmasının hemen ardından bir site sakinin tepki olarak yazdığı “Yüzde 100 zam mı olur? 350 neye yetmiyor” notu ise dikkat çekti. Ertesi gün söküldüğü görülen notun kimler tarafından çıkarıldığı bilinmezken; notu yazan site sakinin aidatı ödemeyeceği öğrenildi.

site-ici.jpg

YAPACAK BİR ŞEY YOK

Öte yandan Karacalılar Sitesinde yaşayan bir başka sakini konu ile ilgili görüşlerini “Yapacak bir şey yok. Toplanmışlar karar vermişler. Tabi biz bu toplantıda kim var, kim yok, nasıl karar alındı görmedik” şeklinde açıkladı. Site yönetimi ise yaptığı açıklamada alınan kararın kurulda oy çoğunluğu ile alındığı ve sitenin personel, malzeme gibi giderlerinin bunda etkili olduğu belirtildi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum