Yerel radyoya destek çağrısı

Yerel radyoya destek çağrısı

1992'den bu yana yayıncılık yapan Hedef Radyo'nun Genel Yayın Yönetmeni Kemal Şahin gazetemize konuştu.

Hedef Radyo Genel Yayın Yönetmeni Kemal Şahin, radyo ve radyoculukla ilgili gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu. Anadolu'da yerel bazda yayın yapan radyoların maddi anlamda zorluklar yaşadıklarını belirten Şahin, radyolardan alınan ücretler konusunda ilgili kurumların çalışma yapmasını istedi. 

RADYOLAR REKLAMLAR İLE AYAKTA DURAMIYOR

Yerel yayın yapan radyoların reklamlarla kendilerini idame ettirmesinin çok güç olduğuna dikkat çeken Şahin, "Biz dışarıdan bakıldığı gibi para kazanan kurumlar değiliz. Hele bizim gibi muhafazakar yayıncılık yapan radyolar para kazanamıyor. Biz amme hizmeti yapıyoruz. Radyo Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK) ödediğimiz frekans ücreti ile telif ücretleri için 5 tane meslek birliğine ödediğimiz ücretler konusunda bize yardımcı olunması gerekiyor" dedi.

EKSTRA YÜKLER OMUZLARIMIZDAN ALINMALI

Bu ücretlerin kendileri için ekstra bir yük olduğunu kaydeden Şahin, "Sadece reklamlarla ayakta durmaya çalışan radyolardan bu ücretlerin alınmamalı. Duyuyoruz ki RTÜK bütçe fazlası vermiş ve hazineye aktarmış. RTÜK bütçe fazlası veriyorsa bizi niye zorluyor? Örneğin reklam gelirleri açısından radyolara şöyle bir katkı sağlayabilirler. Zorunlu yayınlar başlığı altında kamu spotu yayınlıyoruz. Biz zaten kamuoyunu bilgilendirecek yayınlan yapıyoruz. Ekstradan bir sürü spotlar yayınlıyoruz. Şimdi bunu küçük bir ücret karşılığı yaptırsalar çok güzel olur. Meslek birliği vasıtası ile Başbakana ilgili yerlere bu talebimizi ilettik ama bir geri dönüş olmadı" diye konuştu. 

HERKES AYNI KEFEYE KONULMAMALI

hedef-radyo-kemal-sahin.jpg

Telif ücretleri için 5 tane meslek birliğine ödedikleri ücrette de güncelleme yapılmasını isteyen Şahin, "Her meslek birliği farklı bir fiyat uyguluyor. Bu da ciddi bir rakam tutuyor. Her radyo her meslek birliğine ait yayınları kullanmıyor ya da çok az kullanıyor ancak paranın hepsi alınıyor. Örneğin biz yayın çizgimiz nedeniyle biz bütün meslek birliğinin içeriğini kullanmıyoruz, kullanıyorsak da çok az. Ücret konusunda diğer radyolar ile aynı kefeye konuluyoruz. Bunun da bir çözüme kavuşturulması gerekiyor" şeklinde konuştu.  

15 TEMMUZ DARBESİNİ RADYOLAR DA PÜSKÜRTTÜ  

Şahin, 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin püskürtülmesinde televizyon ve gazeteler gibi radyoların da büyük bir rol oynadığını kaydederek,  "O gece hemen canlı yayına başladık. Dinleyicilerimizi yönlendirdik, telefonlarımız kilitlendi. Sabaha kadar biz de yayın yaptık" dedi. 

İNSANLARI YANILTMAK DOĞRU YAYINCILIK DEĞİL

Televizyon ve radyo üzerinden sırf ürün satmak için insanları yanıltarak yapılan yayının sorumlu yayıncılığa ters düştüğünü açıklayan Şahin şunları söyledi: "Böyle bir yayıncılık olmaz. Sırf ürün satmak için veya yanlış ürün satmak adına İslami terimleri kullanmaları, İslami isimler vererek izleyiciyi kandırmak, yanıltmak hoş değil. Biz menşeinin ne olduğunu bilmediğimiz hiçbir ürünü satmıyoruz. Burada vatandaş da uyanık olmalı. Mağdur olan çok sayıda kişi var. Biz etik olarak her reklamı almıyoruz. Belli kriterlerimiz var. Reklamların başında "boykotlu ürünleri alma zulme ortak olma" şeklinde uzun yıllardır söylediğimiz bir sloganımız da var." 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum