Yerel seçimlerde ünlü sonuçları: Bazıları kazanırken, bazıları kaybetti

Yerel seçimlerde ünlü sonuçları: Bazıları kazanırken, bazıları kaybetti

Yerel seçimin sonuçlanmasının ardından en merak edilen konulardan biri de aday olan ünlülerden kimlerin kazanmadığı konusu oldu. Gazetecisinden oyuncusuna başkan olmak isteyen isimlerden yalnızca ikisi seçimde kazanan taraf oldu.

Türkiye, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilen yerel seçimlerle demokrasi şöleni yaşadı. Yerel seçimlere birbirinden farklı partiler ve pek çok bağımsız aday girdi. Ocak ayından beri devam eden süreçte seçim çalışmalarını devam ettiren partiler ve adaylar, seçim gününe kadar çeşitli program, etkinlik ve mitinglerde halk ile buluştu. Halktan bir sonraki beş yıl için oy talep etti. Vatandaşlar ise adayların bu çağrılarına cevap vermek için sandık başına gitti. Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre CHP seçimden birinci parti olarak çıkarken, AK Parti pek çok il ve ilçeyi kaybederek seçimi ikinci bitirdi. Seçim sonuçlarından bağımsız olarak en merak edilen konu ise seçim sürecinde başkan adayı olan ünlülerin kazanıp kazanmadığı konusu oldu. Gazetecisinden oyuncusuna başkan olmak isteyen isimlerden yalnızca ikisi seçimde kazanan taraf oldu.

BEHZAT AMİR ŞOV YAPTI

31 Mart yerel seçimlere CHP’den Etimesgut Belediye Başkan Adayı olan Erdal Beşikçioğlu, Behzat Ç. dizisindeki rolü ile şöhretine şöhret katmıştı. Enver Demirel ile yarışan Beşikçioğlu, seçimde rekor oy alarak Etimesgut’un yeni belediye başkanı oldu. Öte yandan ünlü teknik direktör Mustafa Denizli'nin kızı Lal Denizli, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) belediye başkan adayı olduğu Çeşme'de seçimi kazandı. Lal Denizli, Çeşme'nin ilk kadın belediye başkanı oldu.

BİR DE KAZANAMAYANLAR VARDI

Seçimde Ankara’nın Çankaya ilçesinden aday olan ünlü gazeteci İrfan Değirmenci seçimde üçüncü olarak kaybetti. TİP’in Hatay adayı olan futbolcu Gökhan Zan da kaybeden isimlerin arasında yer aldı. Öte Yandan gazeteci ve sunucu Mesut Yar, Datça Belediye Başkanlığına bağımsız olarak aday olmuştu. Mesut Yar da tıpkı Değirmenci ve Zan gibi seçimde kaybeden taraf oldu. İYİ Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı Hakan Peker ve YRP Düzce Belediye Başkan Adayı Davut Göloğlu da seçimden istediği sonucu alamayarak hüsrana uğradı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.