YERLİ ÜRÜNLER GÖZ DOLDURDU

YERLİ ÜRÜNLER GÖZ DOLDURDU

İMKB Sincan Kayalıboğaz İlkokulu’nda Yerli Malı Haftası kapsamında sergi düzenlendi. Sergide yöresel kıyafetlerden, Anadolu'nun damak tadına dair her şey vardı. El emeği göz nuru ürünler adeta göz doldurdu.

ZAFER DENİZ / HABERVAKTİM

İMKB Sincan Kayalıboğaz İlkokulu’nda 12- 18 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Yerli Malı Haftası (Resmî adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası) coşkuyla kutlandı.

YERLİ OLMASI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

İMKB Sincan Kayalıboğaz İlkokulu Müdür Yardımcısı İlyas Bulut, “Ülkemizde üretilen ister gıda olarak tüketmiş olduğumuz ürünler olsun ister elektronik eşyada olsun kullandığımız araçların yerli olması bizim için çok önemli. Elbette ki yerli bir üretim araç veya gıdamız varsa öncelikle onu tüketmek için özen göstermemiz gerekir; göstermeliyiz de ülkenin gelişmesi, kalkınması açısından…” diye konuştu.

SERGİ DÜZENLENDİ

Bulut,  Yerli Malı Haftası’na ilişkin düzenledikleri sergiyi gazetemize şu sözlerle aktardı: “Çok amaçlı salonumuzda yöresel kıyafetler yiyecekler ve içeceklerle ilgili bir sergi düzenledik. Hem öğrencilerimizin gelmesine imkân sağladık hem de velilerimize öğle arasında anonslarla duyurarak sergimizin olduğunu gezebileceklerini yerli üretilen mallarla ilgili; özellikle giyim, kuşam, yöresel kıyafetler, bölgenin tarihi turisttik yerleri de dâhil olmak üzere bölgenin meşhur olan yemekleri mesela: Mersin’in tantunisi veya Yozgat’ın Arap aşı bunun gibi sergi düzenledik.”

BİZ ‘AHİLİK’ KAVRAMINI BU YÜZDEN ÖNEMSEMEKTEYİZ

Öte yandan Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Yerli Malı Haftası’yla ilgili açıklamalarda bulundu. Çelikus, “Günlük ihtiyaçların yerli ürünlerden karşılanmasının ekonomik açıdan büyük önem taşıdığını belirtmek istiyorum. Herkesi yerli malı kullanmaya ve milli birlik ve beraberlikten yana olmaya çağırıyorum. Yerli Malı Haftası’nın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın ve yerli malı kullanmanın önemi vurgulanır. Sadece bu haftaya has olarak değil, her zaman bu milli bilinç çatısı altında toplanmamız gerekiyor. Biz ‘Ahilik’ kavramını bu yüzden önemsemekteyiz. Milli birlik, kardeşlik, üretim ve paylaşım merkezi çatısı altında oluşan ‘Ahilik’ mertebesini, vatandaşlarımıza ve genç kardeşlerimize aktarmak bizim görevimizdir” dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.