Yeşilay'dan  Hem Destek Hem Ödül

Yeşilay'dan Hem Destek Hem Ödül

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Anadolu Mesleki Eğitim Derneği, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevfik Evleri Genel Müdürlüğü Ankara Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen "Hayata İlk Adım" projesi kapsamında, denetimli serbestlik hükümlüsü 18 kiş

Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından düzenlenen, "Hayata İlk Adım" projesi kapsamında, denetimli serbestlik hükümlüsü 18 kişi tarafından, bağımlılık konusunda hazırlanan 8 drama, Ankara Adliyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen kapanış programıyla tamamlandı.  Etkinliğe, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Müdürü Savaş Yılmaz, Ceza ve Tevfik Evleri Genel Müdür Yardımcısı Ali Yıldız, Yeşilay Ankara Şube Başkanı Şemsettin Toprak ile bazı hakim, savcı ve denetimli serbeslik yükümlüleri katıldı.

'BÜTÜN KURUMLAR HAREKETE GEÇMELİDİR'

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, yaptığı konuşmada uyuşturucu madde bağımlılığının önemli bir sorun olduğuna dikkati çekerek; "İnternette okumuştum. 'Afrika'daki çocuklar açlıktan, Suriye'deki çocuklar savaştan, Türkiye'deki çocuklar ise uyuşturucudan ölüyor' diye yazılmıştı. Bu konunun polisiye ve yargısal tedbirlerle çözülmesi mümkün değil. Devlet, bu konuda bütün kurumları harekete geçirmelidir" diyerek, destek olan kuruluşların temsilcilerine teşekkür etti.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Müdürü Savaş Yılmaz ise, uyuşturucu ile mücadelenin, toplumun her kesimi tarafından desteklenmesi gerektiğini belirterek, bu proje ile önemli bir çalışmaya imza attıklarını belirtti. 

4 KISA FİLM GÖSTERİLDİ

TRT sanatçısının Ney ve şiir dinletisinin ardından, mahkumlar tarafından sahnelenen ve bağımlılık konusunun anlatıldığı 8 drama, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Aynı hafta içinde, Gençlik Projeleri destek Programı kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yeşilay Ankara Şubesi, Milli Kütüphane, Kariyer Sokağı ve Mentus Medya tarafından desteklenen ve Motivasyon Derneği tarafından yürütülen "Bağımsız Hikayeler" adlı proje kapsamında ise, Altındağlı 15 öğrenci tarafından hazırlanan 4 kısa film, öğrenci ve konukların gösterimine sunuldu. SERHAN YETKİNŞEKERCİ/HABERVAKTİM

 



Dernek Yönetimi ise, katkılarından dolayı destekçi kuruluş temsilcilerine birer plaket takdim ederken, gala sonunda tüm katılımcılar için lobide kokteyl düzenledi. 

Fotoğraflar (Hayata İlk Adım projesi) :
1. foto : Ank. Cum. Başsavcısı H. Kodalak, Yeşilay Gn. Md. Savaş Yılmaz'a plaket verirken,
2. foto : Savaş Yılmaz konuşmasını yaparken,
3. ve 4. fotolar : Oyunlardan birer sahne
5. foto : Protokol toplu halde...

Fotoğraflar (Bağımsız Hikayeler projesi) :
6. foto : Önder Güney plaket takdim ederken,
7. foto : Plaket alan öğrenciler ile...
8. foto : Dernek Başkanı, Yeşilay'a (Önder Güney'e) plaket takdim ederken,
9. foto : Projede görev alan öğrenci ve yöneticiler toplu halde.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.