YETER ARTIK

YETER ARTIK

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümü nedeniyle Cebeci Askeri Şehitliği’nde Cuma günü düzenlenen törende şehit aileleri duygularını Habervaktim’e anlattı. Artık acı ve gözyaşı istemediklerini söyleyen şehit aileleri “yeter artık analar babalar ağla

BU GÜNLERDE BİRLİK OLMALIYIZ

“Sözün bittiği yerdeyiz, bu gün ne söylesek az gelir” diyen Şehit Uzman Çavuş Evren Ayyarkın’ın Babası Mustafa Ayyarkın, “Kelimeler boğazıma düğümleniyor ama söylenecek çok şey var. Bir şehit babasına, şehit ailesine yakışır bir şekilde yaşamaya çalışıyoruz. Onun içinde kimseyi üzmek, incitmek gibi bir derdimiz yok bizim. Bu gün ki gibi anlamlı günlerde birlik ve beraber olduğumuz ve duyarlı insanlarla olduğumuz için çok mutluyuz” dedi.

ANALAR BABALAR AĞLAMASIN

Şehit Piyade Onbaşı Serdar Tayyar Duruduygu’nun Annesi Makbule Duruduygu ise “Acıyla birlikte yaşıyoruz, yavrumuzu 22 yaşında toprağa verdik. Ne olacak bu devletin hali Ankara’da yaşanan patlamada da öyle bir tane şehidimiz var. Artık gözyaşı dökmek istemiyoruz. Gepe genç çocuklarımızı artık toprak altında istemiyoruz. Huzur istiyoruz başka hiçbir şey istemiyoruz. Bizler yandık artık analar, babalar, karılar, çoluk çocuk yanmasın. Şu PKK’ya ne yapacaklarsa yapsınlar, yeter artık içimiz yanıyor. Analar babalar ağlamasın, sadece huzur istiyoruz” diye konuştu.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. yılında Cebeci Askeri Şehitliği’nde mezarları başında anılırken şehit aileleri yaşadıkları acıları Habervaktim’e anlattı. Türkiye’nin çok acı yaşadığını belirten şehit aileleri, “Yeter artık acı istemiyoruz” şeklinde dert yandı. Mezarların başına şehitlerin sevdiği şeyleri koyarak onları mezarları başında anan aileleri, mezarlara karanfiller bıraktı. Törene Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar da katıldı.

BU GÜNLERDE BİRLİK OLMALIYIZ

“Sözün bittiği yerdeyiz, bu gün ne söylesek az gelir” diyen Şehit Uzman Çavuş Evren Ayyarkın’ın Babası Mustafa Ayyarkın, “Kelimeler boğazıma düğümleniyor ama söylenecek çok şey var. Bir şehit babasına, şehit ailesine yakışır bir şekilde yaşamaya çalışıyoruz. Onun içinde kimseyi üzmek, incitmek gibi bir derdimiz yok bizim. Bu gün ki gibi anlamlı günlerde birlik ve beraber olduğumuz ve duyarlı insanlarla olduğumuz için çok mutluyuz” dedi.

İçinin kan ağladığını ancak böyle özel günlerde birlik olmamız gerektiğini söyleyen Ayyarkın, “İçimiz kan ağlıyor acılıyız ama böyle özel günlerde bir olmalıyız. Çünkü ayrımımız yok Kürt’ü, Türk’ü, Alevi’si, Çerkez’i, Sünni’si  yüce rabbim ayırt etmemiş bizi. İnsan olarak yaratmış hepimizi, benim bildiğim kadarıyla iyi insan ve kötü insan vardır. İyi insan olduğumuzu düşünüyorum ve şehidimize yakışır şekilde yaşamaya çalışıyoruz. Acımızı içimize gömmüşüz böyle şehidimize geliyoruz haftada 2-3 gün. Yavrumuzla sohbet ediyoruz, siliyoruz, süpürüyoruz, yaratana şükredip yaşıyoruz. Allah’ıma çok şükür bizleri şehit babası makamına getirdi. Acımız büyük ama ben şehit babası olduğum için guru duyuyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene” ifadelerini kullandı.        

SADECE HUZUR İSTİYORUZ

Şehit Piyade Onbaşı Serdar Tayyar Duruduygu’nun Annesi Makbule Duruduygu ise “Acıyla birlikte yaşıyoruz, yavrumuzu 22 yaşında toprağa verdik. Ne olacak bu devletin hali Ankara’da yaşanan patlamada da öyle bir tane şehidimiz var. Artık gözyaşı dökmek istemiyoruz. Gepe genç çocuklarımızı artık toprak altında istemiyoruz. Huzur istiyoruz başka hiçbir şey istemiyoruz. Bizler yandık artık analar, babalar, karılar, çoluk çocuk yanmasın. Biz bunu istiyoruz başka bir şey istemiyoruz. Sadece huzur istemiyoruz. Şu PKK’ya ne yapacaklarsa yapsınlar, yeter artık içimiz yanıyor. Analar babalar ağlamasın, sadece huzur istiyoruz” diye konuştu.

ANKARA’NIN VEKİLLERİ NİYE GELMEDİ

Son günlerde anaların ağladığı ve her gün şehit haberi geldiği için derinden üzgün olduğunu belirten Türkiye Kamu-Sen Şehit Yakınları ve Gazileri Komisyonu Başkanı Abdullah Gazioğlu şu açıklamayı yaptı: “Yaşadığımız bu günlerde her gün analar ağlamakta, her gün şehit haberi gelmekte bu bizi derinden üzmektedir. Bizler gazi olduk, istedik ki son gazi biz olalım. Arkadaşımız şehit oldu, istedik ki son şehidimiz o olsun ama maalesef olmadı. Bu topraklarda yaşamanın maalesef bir bedeli var, bu bedelde ağır. 1071 Malazgirt Savaşı’ndan bu yana bu topraklarda şehit verdik maalesef vermeye de devam edeceğiz. Kardeş kanı akmakta bölücü terör örgütü dün olduğu gibi bu günde emperyalist güçlerin maşalığını yapmakta. PKK Kürt kardeşlerimizin temsilcisi değildir. Çünkü biz doğuda görev yaptığımızda halkın hiç biri terörün yanında olmadı. Sadece korkuyla öyleymiş gibi göründü, Kürt halkı her daim aklı selim olmuştur ve devletin yanında yer almıştır. Bunu da en son Sur’da gördük, 90 gün boyunca orada çatışmalar sürdü ve hiçbir zaman halk terörün yanında olmadı. Onlardan kaçtıkları içinde zara gördüler. Sadece PKKyla savaşmıyoruz, Sırp’ı, Almanı, Rus’u bir çok ajanın kullanıldığı güç mücadelesi var burada. Büyük bir Türk devleti istemeyen Emperyalist güçler Irak’taki, Suriye’deki gibi Türkiye’de de bir kargaşaya neden olmak istiyorlar. Biz Türk devletleri olarak kanla aldığı yeri hiçbir zaman kansız bırakmamışızdır. Bir gazi olarak şunu belirtmek istiyorum bu vatana bir gözümü verdim, canımı da vermeye hazırım. Toplumumuza da bir mesaj vermek itiyorum şehit cenazelerinde camilerde vekillerimizi, devlet erkanımızı görüyoruz. Bakın burada şehitlikte kimseyi göremiyoruz. Bu aslanlar devleti ve vatanı için şehit olamadı mı. Devlet erkanı gelmedi peki değerli halkımız siz niye gelmediniz. Biz beklerdik ki Cebeci Şehitliği dolsun taşsın, herkes bayraklarıyla buraya koşsun. Lütfen şehit ailelerimizi biraz daha bağrımıza basalım ve şehitlerimizin yokluğunu hissettir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.