Yetim Gülerse Dünya Güler

Yetim Gülerse Dünya Güler

Gazze’de yetimlerin ihtiyaçlarının duyurulması adına program düzenlendi. Yardım talepleri iletildi. Programa katılan İslam Derneği Aile ve Çocuk Bölümü sorumlusu Eid Alnidir Ebu Osama ‘Yetim Gülerse Dünya Güler’ diyerek yetimlere sahip çıkılması gerektiği

Sadaka Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Gazzeli yetimlere umut olmak için çalışıyor. ‘Bakmazsan Yetim Kalır’ projesi çerçevesinde Gazze’de düzenlenen programda Gazzeli yetimler ve Filistin İslam Derneği yetkilileri Türkiye ve Türkiyeli hayırseverlerden yardım talebinde bulundu. Geçtiğimiz 5 yılda 3 şiddetli savaşın yaşandığı ve zaman zaman çatışmaların devam ettiği Gazze’de Siyonist İsrail tarafından binlerce Gazzelinin şehit edildiği vurgulanan programda bunların neticesinde on binlerce çocuğun yetim kaldığı ve bakıma muhtaç olduğu ifade edildi.

BİZE YARDIM EDİN
Filistin İslam Derneği tarafından düzenlenen programda yetimler, Sadaka Derneği aracılığı ile kendilerine yardım eden tüm hayırseverlere teşekkürlerini ilettiler. Birçoğunun babası savaşta şehit düşen ve bir kısmının babası da çeşitli hastalıklara yakalanarak vefat eden yetimler, Türkiye ve Türkiyeli hayırseverlere seslenirken yardım talebinde bulundular.

8 AYLIK YETİM VE ÖKSÜZ
Düzenlenen programa anne ve babasını kaybeden 8 aylık Muhammed Kürdî de ninesiyle birlikte katıldı. Söz alan nine, minik Muhammed’e kendisinin baktığını ifade ederken zor durumda olduklarını ve hayırseverlerden yardım beklediklerini dile getirdi. Sadaka Derneği hayırseverlerin desteğiyle Gazze’de birçok yetime sahip çıkıyor ancak bu yeterli olmuyor. On binlerce yetimin bakıma ihtiyacı var. Sizler de gücünüz yettiğince bu yetimlere sahip çıkabilirsiniz. Bu yetimlerin manevi anne ve babaları olabilirsiniz.

YETİM GÜLERSE DÜNYA GÜLER
Filistin İslam Derneği Aile ve Çocuk Bölümü sorumlusu Eid Alnidir Ebu Osama, düzenlenen programa katılarak önemli açıklamalarda bulundu. “Öncelikle Türkiye ve Türkiye’deki hayırsever kardeşlerimize her zaman yanımızda oldukları için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diyen Osama, “Tüm Filistinlilerin yanı sıra özellikle yetimlere sahip çıktıkları için İslam Derneği Genel Başkanı ve yönetim kurulu adına, Türk Derneklere çok teşekkür ediyorum” diye devam etti.

SON 5 YILDA 3 BÜYÜK SAVAŞ
Osama, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: “Son 5 yılda 3 büyük savaş oldu, çatışmalar ara ara devam ediyor, Gazze abluka altında. Bütün bunların neticesinde binlerce şehidimiz var. Şehitlerimizden geriye on binlerce yetim kaldı. Bu yetimlerin bakıma ihtiyacı var. Tüm hayırseverlere buradan sesleniyoruz. Bu yetimlere bakmazsanız, bu çocuklar yetim kalacak. Eğer sahip çıkarsanız yetim kalmayacaklar, yetim kalmasınlar. Son olarak sizlere tekrar çok teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Allah yaptığınız ve yapacağınız yardımları kabul etsin. Allah’ın ve Resul’ünün rızasını kazanmak için bu yetimlere yardım edin.” ADEM GÜRSOY/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.