Yetkiliden açıklama geldi: ASKİ sayaç okumadan fatura mı kesti?

Yetkiliden açıklama geldi: ASKİ sayaç okumadan fatura mı kesti?

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan birçok ASKİ personeli EYT üzerinden emekli oldu. Bu bağlamda ‘sayaç okuma birimi’ işlere yetişemediğinden dolayı su faturalarının önceki ayları baz alarak yazıldığı iddia edildi.

EYT kapsamında erken emeklilik, kurumlarda bazı problemleri beraberinde getirdi. Emekli olan çalışanların yerini doldurmakta zorluk çeken kurumlarda işlerin aksaması, vatandaşın mağdur olmasına neden oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) bünyesinde bulunan ASKİ’nin de EYT’den olumsuz etkilendiği ileri sürülürken, bunun işlerin aksamasına neden olduğu iddia edildi. Sayaç okuma biriminin işlere yetişememesi ve bazı sayaçların okunmadan borçların faturalandırılması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

haber-ic1.jpg

SU SAYAÇLARI OKUNMADI

Konuyla alakalı ismini vermeyen bir vatandaş, ‘‘Bu ay bize su faturası gelmedi. Faturalar fiziki olarak elimize geçiyordu. Şimdi sistemde bir borç görünüyor ama neye göre kime göre yazıldığı belli değil. Bize sayaçların okunduğu su faturalarını görmek istiyoruz. Ne kadar su tükettiğimizi ve nasıl borçlandırıldığını görmek istiyoruz’’ diyerek tepkisini dile getirdi.

manset-001.jpg

EYT NEDEN OLMUŞ OLABİLİR

İsmini vermek istemeyen bir ASKİ yetkilisi ise sorunun olası sebeplerini şu şekilde açıkladı: ‘‘Öğrendiğim kadarıyla çok sayıda personelin EYT üzerinden emekli olması bu işlerin aksamasına neden oluyor. Bize gelen şikayetler sayaçların okunmadan borçların faturalandırılması. Sayaç okuma birimi işe yetişmemesinin en büyük sebebi EYT olarak yorumluyorum. Bazı durumlarda yanlış faturalandırmalar olabiliyor fakat bu farklı bir durum. Görevli sayacı okumamış ve okunmayan sayaca borç çıkarmış. Bor sisteme yansımış. Vatandaş ise şikâyet için yetkilileri arıyor. Bu durumun uzun süreceğini düşünmüyorum. Diğer ay problemler kesinlikle çözülür.’’

Mikail Karaman / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.