Yok, böyle hoca: Gündüz muhasebeci, akşam spor hocası

Yok, böyle hoca: Gündüz muhasebeci, akşam spor hocası

Çubuk’ta yaşayan 42 yaşındaki Halit Erdemir gündüzleri mali müşavirlik akşamları ise antrenörlük yapıyor. Erdemir, 12 yıldır gençlere gönüllü olarak Wushu Kung Fu eğitimi veriyor.

Çubuk’ta yaşayan ve gündüz mali müşavirlik yapan 42 yaşındaki milli antrenör Halit Erdemir, yaklaşık 12 yıldır ilçede gençlere gönüllü olarak Wushu Kung Fu eğitimi veriyor. Erdemir, geçen yıl ilçede hizmete açılan Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait Gençlik Merkezi'nde, 50'nin üzerinde öğrenciye ders vermeye devam ediyor. Milli takıma sporcu yetiştirmek ve gençleri kötü alışkanlardan korumak amacıyla akşamları mesaisinden kalan zamanlarda ders veren Erdemir, “Uluslararası ve iller bazında öğrencilerim yarışıyor. Rusya'da Avrupa şampiyonumuz, Avrupa 3’üncümüz, Balkan şampiyonlarımız, Balkan ve Avrasya'da bir sürü derecelerimiz var. En son ki Ankara Şampiyonası'nda 6 tane Ankara şampiyonumuz, 2 tane Ankara 2’ncimiz, 5 tane de Ankara 3’üncümüz çıktı. Çocuklardan maddi bir beklentimiz yok. Onların başarıları bizleri gururlandırıyor” dedi.

haberin-icine-eklenecek.jpg

“SAYISIZ ÇOCUĞA DERS VERDİM”

Bugüne kadar sayısız çocuğa ders verdiğini söyleyerek spor hayatını anlatan milli antrenör Halit Erdemir, “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi bilgisayarlı muhasebe ve Anadolu Üniversitesi işletme fakültesi mezunuyum. Asıl mesleğim mali müşavirlik. 12 seneden beri Çubuk'tayım. Spor benim hayatımın her noktasında var. 25 yıldır sporun içerisindeyim. Kendim bu işin çıraklığını, ustalığını yaptım. Dördüncü kademe Baş antrenörüyüm. Aynı zamanda milli spor ve milli takım antrenörüyüm. Bundan sonra bir teknik direktörlüğüm kaldı. İnşallah onu da alacağım. Daha önce federasyon adına Ulus Gençlik Parkı'nda hizmet veriyordum. Türkiye adına 2019 yılında maçlara çıktım. En son Avrasya şampiyonu oldum. Bugüne kadar sayısız çocuğa ders verdim. Şu anda da 50’nin üzerinde öğrenciye ders veriyorum. Akşamları vaktimi buradaki çocuklarla geçiriyorum. Bunu insanlığa olan bir hizmetim olarak görüyorum” ifadelerine yer verdi.

halit.jpg

“ŞAMPİYONLAR YETİŞTİRİYORUM”

Gençlik Spor Bakanlığına bağlı Gençlik Merkezi’nde haftada 3 gün ders veren Erdemir, kısıtlı imkânlarla şampiyonlar yetiştiriyorum diyerek dereceye giren öğrencilerinin başarılarını şu sözlerle aktardı:

“Bu branşı gerçekten iyi yaptığımızı düşünüyorum. Maçlara 20 kadar öğrenci sokuyoruz. Sert bir spor olmasından kaynaklı, henüz maça girebilecek kadar yetişmeyen çocuğumuzu maça almıyoruz. Milli takım görev verdiği zaman yurt dışı faaliyetlerine de katılıyoruz. Uluslararası ve iller bazında öğrencilerim yarışıyor. Rusya'da Avrupa şampiyonumuz, Avrupa 3’üncümüz, Balkan şampiyonlarımız, Balkan ve Avrasya'da bir sürü derecelerimiz var. Türkiye'yi saymıyorum. En son ki Ankara Şampiyonası'nda 6 tane Ankara şampiyonumuz, 2 tane Ankara 2’ncimiz, 5 tane de Ankara 3’üncümüz çıktı. Kick Boks’tan da Ankara şampiyonumuz çıktı. Dereceye giren çocuklarımız Şubat’ın ilk haftasında Türkiye Şampiyonası'nda yarışacaklar.”

sporcular.jpg

“BAŞARILARI BİZLERİ GURURLANDIRIYOR”

Çocuklardan hiç bir maddi talebi olmadığını vurgulan Erdemir, “Amacım, çocuklara bu sporu sevdirmek ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Dışarıda bir sürü kötü alışkanlıklar var. Maalesef çevre arkadaş olmayıp da kendisini arkadaş gibi gösterip, kötü alışkanlara sevk edecek insanlar ile dolu. Çocuklarımızı kötü amaçlara meyil edecek insanlardan alıkoyabiliyorsam ne mutlu bana. Çocuklardan maddi bir beklentimiz yok. Onların başarıları bizleri gururlandırıyor. Bayrağımızı göndere çekip, İstiklal Marşı okutmaları bize hiçbir paranın veremeyeceği mutluluğu, hazzı veriyor” şeklinde konuştu.

sporcu-cocuk.jpg

EN UYGUN BAŞLAMA YAŞI 7

Erdemir, 7 yaşından 45 yaşına kadar öğrencisi olduğunu ancak daha çok müsabık alanda öğrenci yetiştirdiği için 10 yaş ile 18 yaş aralığında çocukları tercih ettiğinin altını çizerek sözlerine şu şekilde devam etti:

“Daha küçük çocuklar altyapı olarak 7 yaşında başlayabiliyor. Wushu Kung Fu, yarı olimpik bir spor. Biz bunun standı olan kısmındayız. Yani tekme yumruk ve güreşi içeren karma bir spor. Onun dışında Kyokushin karate maçlarına çıkıyoruz. Burada da çıplak elle yapılan surat kısmına yumruğun olmadığı fakat tekmenin olduğu ve vücuda bütün vuruş temaslarının olan Uzak Doğu sporudur. Aynı şekilde Kick Boks maçlarına da öğrencilerimizi çıkartıyoruz.”

“ÇOCUK BİR CEVHERDİR VE İŞLENMESİ GEREKİR”

Ülke de her zaman takım sporları ön planda olduğunu söyleyerek bireysel sporlara gerekli desteğin verilmediğini kanaatinde olduğunu belirterek “Onu da şuna bağlıyorum. Bu takım sporlarında tamamen maddiyat ön planda. Çünkü bir getirisi var ve artık bu maalesef bazı kesimlerde rant haline gelmiş. Ama bireysel sporlara yeni yeni yeterli destek verilmeye başladı” diyen Erdemir, şu cümlelerle sözlerini noktaladı:

“Diğer bir serzenişim ise, olimpik spor ve olimpik spor olmayan kavramı. Şimdi bir spor olimpikse daha fazla destek veriliyor. Ancak olimpik değilse fazla destek olmuyor. Olimpiyatlara biz de öğrenci hazırlamak isteriz. Olimpik spor değil diye diğer çocuklardan, bu çocukların ayrıştırılmaması lazım. Çünkü bizim amacımız olimpiyatlara da evet bunun dünya Avrupa şampiyonu var, Balkan şampiyonası var, dünya şampiyonaları var. Buralara öğrenci hazırlıyoruz. Ama olimpik değil diye maalesef biraz göz ardı ediliyor. O konuda biraz dertliyiz. Bu konu özelinde Belediyelerin, il özel idarelerin destek olmalarını istiyorum. Çocuk bir cevherdir ve işlenmesi gerekir. Ama bu tür etkinliklere katılamadığı için sönük kalıyor. Belki içlerinden Dünya şampiyonları çıkacak. Bu konuda desteğin daha fazla olmasını istiyoruz.”

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.