Yozgatlı Dernekler Federasyonu’nun üyeleri Arabaşı Etkinliği'nde bir araya geldi

Yozgatlı Dernekler Federasyonu’nun üyeleri Arabaşı Etkinliği'nde bir araya geldi

Yozgatlı Dernekler Federasyonu’nun üyeleri ‘Geleneksel Arabaşı Etkinliği’nde bir araya geldi. Etkinlikte konuşan Dernek Başkanı Ahmet Koç, “Amacımız yerel değerlerimizi korumak ve yaşatmak, birlik ve beraberliğimizi sürdürmektir” dedi.

Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu tarafından Atatürk Bulvarı Kahramanlar İş Merkezi’nde ‘Geleneksel Arabaşı Etkinliği’ düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte konuşan Federasyon Başkanı Ahmet Koç, “Arabaşı bizim kültürel mirasımızın en önemli parçalarından biridir. Bu yapı her düşünceden ve her dünya görüşünden hemşerimizin federasyonumuzun çatısı altında birleşmesini sağlamıştır. Federasyonumuz bir bütündür ve bir bütün olarak devam edecektir. Dernek olarak amacımız yerel değerlerimizi korumak ve yaşatmak. Birlik ve beraberliğimizi sürdürmek” dedi.

konusan.jpg

KÜLTÜRÜMÜZÜN PARÇASI: ARABAŞI ÇORBASI

Kızılay’da Türkiye Cumhuriyeti tarihinde inşa edilmiş ilk gökdelen olarak kabul edilen 76 metre yüksekliğinde 24 katlı gökdelenin içerisinde düzenlenen etkinlikte konuşan Başkan Koç, “Arabaşı bizim kültürel mirasımızın en önemli parçalarından biridir. Aynı zamanda yaygın bir biçimde sürdürdüğümüz bir gelenektir. Kış ayları boyunca federasyon bünyemizdeki derneklerimizce düzenli olarak bu gelenek sürdürülmektedir. Federasyonumuz kurulduğu günden bugüne amacına uygun olarak istikrarlı bir biçimde büyümeye devam etmiş ve üye sayısını 160’a çıkarmıştır. Bu yapı her düşünceden ve her dünya görüşünden hemşerimizin federasyonumuzun çatısı altında birleşmesini sağlamıştır. Federasyonumuz bir bütündür ve bir bütün olarak devam edecektir. Birlik ve beraberliğin en önemli güç kaynağı olduğunun farkında ve bilincindeyiz” şeklinde konuştu.

11111-002.jpg

YENİ HEDEFLER BELİRLENDİ

Amaçlarının yerel değerleri korumak ve yaşatmak olduğuna dikkat çeken Koç, “Bu temel anlayışımız olarak kalacaktır ancak bizler bu temel anlayışın yanı sıra federasyonumuza yeni vizyon ve misyon olarak yeni hedefler koyduk. Yeni gayemiz yerel ve sınırlı hedefler taşıyan bir yapı olmaktan çıkıp ulusal düzeyde roller üstlenen ve etkinliği olan bir aktör olmaktır. Ülkemizin sorunlarının çözümüne katkı sağlayacak fikirler sunmak ve gerek duyulduğu anda bir sivil toplum örgütü olarak her türlü pozitif katkı ve desteği vermektir. Demokrasi ve sivilleşmenin istenilen düzeyde olması için elimizden gelen tüm katkı ve desteği yapmaya devam ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

2222.jpg

DOĞRULAR SOMUT ADIMLARA DÖNÜŞTÜRÜLMELİ

Koç, “Rekabetçi bir dünyada yerel değerler ne kadar önemliyse evrensel gereksinimlere cevap verebilmek de o kadar elzemdir. Evrensel ihtiyaçların zorunlu kıldığı tüm temel beceri ve yeterlilikleri her bir bireyimize kazandırmak vazgeçilmez zorunluluktur. Eğitim bu sonucu elde etmek için en önemli ve vazgeçilmez araçtır. İnsanlarımızın eğitime kolay ulaşmaları için tüm imkanları seferber ediyoruz. AB projelerinden de aktif olarak yararlanmaktayız ve gençlerimizin ilgili kurumlardan azami derecede faydalanması için gereken tüm desteği sunuyoruz. Bizler istiyoruz ki ata topraklarımıza yatırım yapsınlar, oradaki insanlarımıza projeler üretsinler, üniversitemizi desteklesinler ve insanlarımıza iş imkanları oluştursunlar. İnşallah bu toplantı bu doğruların somut adımlara dönüşmesine vesile olur ve ilimiz kalkınmış illerden biri olur” diye konuştu.

YÖNETİLEN DEĞİL YÖNETEN OLACAK

Ankara’da 700 bin Yozgatlı’nın yaşadığını hatırlatan Koç, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Ömrüm var olduğu müddetçe Ankara’da hemşerilerimizin gücünü ve sesini gür bir şekilde duyuracağız. Artık Yozgatlı yönetilen değil yöneten olacak. Ankara’da çok geride kaldık, Ankara’da yetim, öksüz gibiyiz ama Yozgatlılar olarak bu durumdan kendimiz çıkacağız.”

Buket Beslen / İLKSAYFA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.