YSK açıkladı: Saadet zirvede, Yeniden Refah ikinci, AK Parti üçüncü

YSK açıkladı: Saadet zirvede, Yeniden Refah ikinci, AK Parti üçüncü

Yüksek Seçim Kurulu’nun kesin aday listelerini açıklamasıyla beraber ilginç bir tablo ortaya çıktı. Türkiye genelinde en çok adayı olan parti 1289 ile Saadet Partisi oldu. Onu sırasıyla Yeniden Refah Partisi ve AK Parti izledi.

31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne yönelik hazırlıklar hız kazandı. İl ve ilçe seçim kurulları, siyasi partiler ile bağımsız adayların kesin aday listelerini ilan etti.

Seçim süreci kapsamında Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği takvime uygun olarak, siyasi partiler ile bağımsız adaylar 20 Şubat’ta adaylık başvurularını il ve ilçe seçim kurullarına sunmuştu. Eksikliklerin giderilmesinin ardından geçici aday listeleri ilan edildi ve son incelemeler yapıldı.

İl ve ilçe seçim kurulları siyasi partiler ile bağımsız adaylara ilişkin kesin listeleri ilan etti. Adayların resmi olarak ilan edilmesiyle birlikte, adaylık sürecinden istifa edilmesi halinde istifalar seçim sonuna kadar dikkate alınmayacak.

1-003.jpg

MİLLİ GÖRÜŞ TEPEDE

Yüksek Seçim Kurulu’nun kesin aday listelerini açıklamasıyla beraber aday sayılarındaki detay dikkat çekti. Verilere göre Türkiye genelinde en çok aday çıkaran parti Saadet Partisi oldu. Onu sırasıyla Yeniden Refah Partisi, AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi izledi. Partilerin ülke genelindeki toplam aday sayıları şu şekilde:

Adalet ve Kalkınma Partisi: 1266 (3.)

Cumhuriyet Halk Partisi: 1142 (4.)

Milliyetçi Hareket Partisi: 805 (7.)

İYİ Parti: 980 (6.)

DEM Parti: 496 (12.)

Yeniden Refah Partisi: 1268 (2.)

Saadet Partisi: 1289 (1.)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.