Yürek yakan MANZARA!

Yürek yakan MANZARA!

Anafartalar Caddesi’nde dondurucu havada dilenen iki çocuğun görüntüsü yürekleri sızlattı. Buz gibi havada üşüyen, ancak dilenmeyi yine de bırakmayan bir kız çocuğu soğuktan bir nebze olsun korunabilmek ellerini kenetleyerek yere kapaklandı.

Ulus Anafartalar Caddesi'nde dondurucu soğuğa rağmen ince bir karton üstünde saatlerce dilenmek zorunda bırakılan iki çocuğun objektifimize yansıyan içler acısı görüntüsü yürekleri sızlattı. Hareketsiz oldukları için üşüyen çocuklar, soğuktan bir nebze olsun korunabilmek için kapaklanarak yüzüstü yere doğru eğilmekte çareyi buldu. 

SOĞUKLA İMTİHAN
Anafartalar Caddesi'ndeki Armağan Kuyumcusu önünde dilenen biri kız olmak üzere iki garip çocuğun soğuk karşısındaki içler acısı görüntüsüne yoldan geçen bazı vatandaşlar, üzülürken bazı vatandaşlar ise görmezden geldi. Termometrelerin eksiyi gösterdiği bu soğuk havalara rağmen buz gibi kaldırımın üstünde dilenmek zorunda kalan çocuklar, kendine has yöntemlerle ısınmaya çalıştı. Pembe montlu kız çocuğu soğuk havada dayanamayınca çareyi ellerini birbirine bağlayıp daha sonra yere kapanarak soğuktan bir nebze olsun etkilenmemeye çalıştı. 

KORKUNÇ İDDİA!
Muhabirimiz, yaşları 10'u dahi geçmeyen iki kardeşle konuştu. Suriyeli olduklarını ve Çinçin'de oturduklarını söyleyen çocuklar, dilenmek zorunda olduklarını belirtti. Bölge sakinleri ise bu çocukların dilenmesi için bırakıldığını, çocukların da ne şartlar altında olursa olsun dilendiğini iddia etti. Bu iddialarla birlikte "Masum çocuklar çeteler tarafından zorla mı dilendiriliyor?" sorusu akıllara gelmeye başladı. Çocukların yaşadığı mağduriyetin giderilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, yetkililerin bu işe biran önce önlem alması gerektiğini kaydetti. Kaldırımda oturur vaziyette dilenen çocuklar kartonlarını alarak bölgeyi terk etti. 

YETKİLİLERE ÇAĞRI
Yaşanan bu kötü manzaranın ardından Ankara Valiliği, Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ve diğer yetkili kurum ve kuruluşların ne yapacağı ise merakla bekleniyor.  

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.