Yürüyen Değil Yürüten Merdiven!

Yürüyen Değil Yürüten Merdiven!

Söğütözü metrosunun dibinde bulunan üst geçitteki yürüyen merdivenler uzun süredir çalışmıyor. Üst geçitte asansörünün bulunmaması da başta engelliler olmak üzere tüm vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

NE MERDİVEN YÜRÜYOR NE ASANSÖR BULUNUYOR
Ankara'nın en işlek bölgelerinden biri olan Eskişehir yolunun geçtiği Sögütözü Caddesi'nde karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlar, tek geçiş yolu olan söz konusu üst geçidi kullanıyor. Ancak üst geçitte asansörün bulunmaması ve yürüyen merdivenlerin faaliyet göstermemesi vatandaşları çileden çıkarıyor. Konuştuğumuz vatandaşlar, üst geçitte bulunan yürüyen merdivenlerdeki aşağı inen kısmın uzun süredir çalışmadığını, yukarı çıkışı sağlayan yürüyen merdivenin ise sık sık arızalanarak hizmet veremediğini söylüyor.

KALICI BİR ÇÖZÜM ŞART
Söz konusu üst geçidin 15 metre ilerisinde metro bulunmasına rağmen karşıdan karşıya geçiş için yeraltından metro geçidi de yer almıyor. Yolun diğer tarafına geçmek isteyen vatandaşlar illaki üst geçidi kullanmak zorunda kalıyor. Üst geçitte engelli asansörünün bulunmaması da dikkat çekiyor. Çevrede görüştüğümüz vatandaşlar, Ankara genelindeki yürüyen merdivenlerin bakımının yapılmasına rağmen sık sık arızalandığını ve bu sıkıntıya kalıcı bir çözüm getirilmesini istiyor.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

Ankara'da metro durakları ile üst geçitlerin bulunduğu noktalarda yer alan yürüyen merdivenlerin sık sık arızalanması vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Yürüyen merdivenlerin işlememesinden en fazla oruç tutan vatandaş olumsuz etkileniyor.
UZUN SÜREDİR ÇALIŞMIYOR
Söğütözü metrosunun çıkışında bulunan üst geçitteki yürüyen merdivenler de çalışmıyor. Ankara'nın en işlek bölgelerinden biri olan Eskişehir yolunun geçtiği Sögütözü Caddesi'nde karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlar, söz konusu üst geçidi kullanıyor. Konuştuğumuz vatandaşlar, üst geçitte bulunan yürüyen merdivenlerdeki aşağı inen kısmın uzun süredir çalışmadığını, yukarı çıkışı sağlayan yürüyen merdivenin ise sık sık arızalanarak hizmet veremediğini söylüyor.

METRODA DA GEÇİT YOK

Söz konusu üst geçidin 15 metre ilerisinde metro bulunmasına rağmen karşıdan karşıya geçiş için yeraltından metro geçidi de yer almıyor. Yolun diğer tarafına geçmek isteyen vatandaşlar illaki üst geçidi kullanmak zorunda kalıyor. Üst geçitte engelli asansörünün bulunmaması da dikkat çekiyor. Ne metro altından geçişin olmaması ne de üst geçitte asansörün bulunmaması engelli vatandaşların geçişini de bir hayli zorluyor.

KALICI BİR ÇÖZÜM GETİRİLSİN
Çevrede görüştüğümüz vatandaşlar, "Yürüyen merdivenin bir kısmında teknik bir arıza olduğu ve yurtdışından bir parça beklendiği konuşuluyor. Diğer kısmı ise çok nadir bir şekilde çalışıyor. Yürüyen merdivenler çalışmadığı için iç kısımları gördüğünüz gibi pislik toplamış vaziyette. Kızılay'daki çoğu yürüyen merdivende sürekli arızalanıyor. Kalıcı bir çözüm istiyoruz" diyor.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.