Yüzüncü yıl armağanı: 15 yıl sonra yeniden açıldı

Yüzüncü yıl armağanı: 15 yıl sonra yeniden açıldı

ABB, 15 yıldır kapalı olan Altınpark Yüzme Havuzu’nu yenilenen yüzü ve spor alanlarıyla hizmete açtı. 10 bin 500 metrekarelik alana sahip Altınpark 100. Yıl Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi her detayın düşünüldüğü spor alanlarıyla başkentlileri bekliyor.

Büyükşehir Belediyesi, 15 yıldır kapalı olan Altınpark Yüzme Havuzu’nu yenilenen yüzü ve spor alanlarıyla hizmete açtı. 10 bin 500 metrekarelik alana sahip Altınpark 100. Yıl Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi her detayın düşünüldüğü spor alanlarıyla başkentlileri bekliyor.

Altınpark 100. Yıl Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi içerisinde, 13 metre uzunluğunda ve 6,5 metre genişliğindeki iki çocuk havuzu, 25 metre uzunluğa ve 12,5 metre genişliğe sahip iki yarı olimpik yetişkin havuzu, spor salonu, macera duşu, sauna, buhar odası, fitness salonu bulunuyor.

Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi’nin açılışını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Bugün kompleksimizi Ankara’mıza kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Göreve gelir gelmez çalışmalara başladık. Yaptığımız çalışmaların ardından Türkiye'nin en büyükleri arasında olan bu tesisimizi tekrar Ankara'ya kazandırdık Bizler Ankaralıyız ve sporun da başkenti yapmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

haber1-010.jpg

“TESİSİMİZİ TEKRAR ANKARA'YA KAZANDIRDIK”

Altınpark 100. Yıl Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi’nin açılışını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı hatırasını yaşatmak için Altınpark 100. Yıl Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi adını verdiğimiz kompleksin açılışına hoş geldiniz. Bugün kompleksimizi Ankara’mıza kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. 2011 yılında bakımsızlıktan çatısı çöken, sonradan yıllarca atıl durumda bulunan bu tesisi ayağa kaldırmak için göreve gelir gelmez çalışmalara başladık. Yaptığımız çalışmaların ardından Türkiye'nin en büyükleri arasında olan bu tesisimizi tekrar Ankara'ya kazandırdık” ifadelerini kullandı.

haber2-006.jpg

HER DETAY DÜŞÜNÜLDÜ

Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi’nin her detayının düşünülerek, titizlikle yapıldığını vurgulayan Yavaş, şunları aktardı: “Tesisimizde kadın ve erkek bölümleri ayrı ayrı olmak üzere 2 adet yarı olimpik yüzme havuzu, 2 adet eğitim havuzu bulunuyor. Ayrıca 330 metrekare alana sahip 2 adet salonda da en kaliteli ekipmanlarla hizmet vermeye başlıyoruz. Yine tesisimizde 2 adet kick boks, tekvando ve benzeri savunma sporlarının yapılacağı alanlar, aletli pilates salon yoga, step spor alanları, salon futbolu, masa tenisi ve etkinlik alanları ile burada hizmete açılıyor.

mansur.jpg

ANKARA SPORUN BAŞKENTİ OLACAK

Yavaş, tesisten vatandaşların yanı sıra ego spor, ASKİ spor, kongest spor, Ankara Büyükşehir Spor kulüplerimizin sporcuları da buradan yararlanacağını belirtti. Tesis’in yeni şampiyonlar yetiştirilmesine de büyük katkıda sağlayacağını dile getiren Yavaş, sözlerini şu cümlelerle noktaladı:

“Bizler Ankaralıyız ve sporun da başkenti yapmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şehrin iki ayrı bölgesinde Eryaman ve Keçiören'de 2 tane büyük spor kompleksi yapılıyor. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak kalması ve sağlıklı bir toplum oluşması içindir. Bunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha altını çizmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Altınpark 100. Yıl Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'nin Ankaralılara hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”

haber3-003.jpg

Kaynak:Rüveyda Aslıipek/ gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.