Zenginlik içinde yoksulluk!

Zenginlik içinde yoksulluk!

Başkent'in en lüks semtlerinden biri olan, Çukurambar'da bir insanlık dramı yaşanıyor. İçinde çocukların da bulunduğu 12 nüfuslu bir aile, rezidansların bulunduğu bölgedeki boş bir arazide kalıyor. Havaların soğuması ise aileyi kara kara düşündürüyor.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Başkent'in en gözde yerlerinden biri sayılan ve uçuk fiyatlara rezidanslar ile lüks dairelerin satıldığı Çukurambar'da büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Kağıt toplayıcılığı ile geçimini sağlamaya çalışan 12 nüfuslu Gaziantepli bir aile, kalacak bir yer bulamadıkları için Çukurambar'daki boş bir arazide yaşamını sürdürüyor. Genelde zengin kesimin yaşam sürdüğü bölgede yiyecek bir ekmeğe, örtünecek bir yorgana dahi muhtaç olan yoksul ailenin dramı ise yürekleri burkuyor.
KIŞ GELİYOR KARA KARA DÜŞÜNÜYORLAR
Habervaktim olarak söz konusu 12 nüfuslu aileyi kaldıkları yerde ziyaret ettik. Çukurambar 1437. Cadde ile 1443. Cadde'nin kesiştiği yerde yaşamlarını idame ettiren ailenin sıkıntılarını dinledik. Aile reisi Baba İsmet, aylar önce aynı noktadaki bir gecekonduda kaldıklarını, ancak gecekondunun kısa bir süre önce belediye ekipleri tarafından yıkıldığını söyleyerek dışarıda kaldıklarını anlattı. Havaların iyice soğuduğunu hatırlatan Baba İsmet, "Gördüğünüz gibi bu boş arazide yatıyoruz. Yataklarımızı toprağın üstüne seriyoruz. Artık çok soğuk oluyor. Küçük çocuklarımız var. Onlar da biz de çok üşüyoruz" dedi. Soğuktan korunmak için küçük bir baraka yapacaklarını başka bir çarelerinin kalmadığını anlatan Baba İsmet, çok soğuk günlerde ise ne yapacaklarını kara kara düşünüyor. Şartların çok daha zorlaştığı anda ise aile, memleketlerine göç etmeyi düşünüyor.
ÇOCUKLAR YIKANAMADIKLARI İÇİN OKULA GİDEMİYOR!
Boş arazide kalan Gaziantepli ailenin çok sayıda çocuğu da bulunuyor. Ailenin hanımları, çocuklarını ve elbiselerini yıkayamadıkları için okula gönderemediklerini üzüntüyle aktarıyor. Okul çağındaki çocuklar ise eğitim-öğretim hayatlarından yoksulluk nedeniyle mahrum kalıyor. Zengin kişilerin oturduğu semtte büyük bir yoksulluk yaşayan aile, her türlü zorluğa rağmen hayatlarından memnun olduklarını da söylüyor.  

   

 

  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.