Ankara istikameti ulaşıma kapandı

Ankara istikameti ulaşıma kapandı

Zincirleme kaza ulaşımı olumsuz etkiledi. Otoyolun Ankara istikameti ulaşıma kapandı. Anadolu Otoyolu'nun Bolu kesiminde zincirleme kaza ulaşımı aksattı.

TEM Otoyolu Bolu geçişinde yoğun kar yağışı nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Kayganlaşan yolda onlarca aracın çarpışması sonucu Ankara istikameti ulaşıma kapandı. Yaralanan kişiler hastanelere sevk edildi. Anadolu Otoyolu'nun Bolu kesiminde zincirleme kaza ulaşımda aksamaya neden oldu.

Bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Kar yağışının etkisi kaza

Ekiplerin yaralılara müdahale ettiği kaza nedeniyle otoyolun Ankara istikametinde ulaşım sağlanamıyor. Kar yağışının etkisini azalttığı bölgede, yolun kapalı olması nedeniyle uzun araç kuyruğu oluştu.

Öğleden sonra, TEM Otoyolu’nun Bolu Batı gişeleri ile Çaydurt gişeleri arasında kar yağışı nedeniyle araçların kayması sonucu çok sayıda kaza meydana geldi. Onlarca aracın çarpışması sonucu İstanbul- Ankara istikameti ulaşıma kapandı. Haber verilmesi üzerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri kaza yerine geldi. Yaralanan kişiler ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Yolun ulaşıma açılması için çalışmalar sürdürülüyor. İstanbul istikametinde de meydana gelen maddi hasarlı kaza nedeniyle ulaşım tek şeritten kontrollü sağlanıyor.

Kaza, saat 17.00 sıralarında TEM yolunun Bolu Batı ile Doğu Gişeleri arasındaki güzergahta meydana geldi. Sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 44 AE 888 plakalı TIR, kontrolden çıkarak, kayıp yolu kapattı. Bu sırada ise arkasından gelmekte olan, aralarında yolcu otobüsü, TIR, kamyon, minibüs ve otomobillerin bulunduğu 58 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda polis, jandarma sağlık, itfaiye, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle yolun Ankara yönü trafiğe kapandı. Aynı noktanın İstanbul yönünde de hasarlı bir kaza meydana geldi. Bu nedenle de İstanbul yönünden ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlandı. Trafik Ankara istikametinde tamamen dururken, İstanbul yönünde de uzun araç kuyrukları oluştu. Araçlar Bolu Batı Gişeleri'nden D-100 karayoluna yönlendirildi.

Kazada ilk belirlemelere göre 2'si ağır olmak üzere 10 kişi yaralandı. Yaralılar, kaza yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kentteki hastanelere kaldırıldı. Ekipler, araçların kaldırılması için çalışma başlattığı çalışmayı sürdürüyor.

Öte yandan, kazaya karışan yolcu otobüslerinde bulunan yolcular da bölgeye çağrılan servis araçlarıyla kent merkezine götürüldü. AFAD ekipleri tarafından da yolda kalanlara iftar için erzak dağıtacağı belirtildi.

TEM Otoyolu'nun Ankara istikameti, ekiplerin 7 saatlik çalışmasının ardından tamamen trafiğe açıldı. Güzergahta ulaşım 3 şeritli olarak sağlanıyor.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.