ZIRHLI ARAÇLAR TAŞINIYOR

ZIRHLI ARAÇLAR TAŞINIYOR

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından alınan karar gereği, Mamak'taki General Eşref Akıncı Kışlası'nda bulunan zırhlı araçların sevkiyatları yapılıyor.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından askeri birliklerin şehir dışına çıkarılmasıyla ilgili hazırlıklar devam ediyor. Bu kapsamda Mamak 28. Mekanize Piyade Tugayı’nda bulunan zırhlı araçların sevkiyatları Çankırı'ya yapılıyor.

ZIRHLILARIN TAŞINMASI DEVAM EDİYOR

Önlerine Türk bayrağı asılan tırların çıkışı sırasında birlik çevresinde güvenlik önlemi alınırken, konvoya askeri inzibat ve emniyet trafik ekipleri yol boyunca öncülük yaptı. Mamak'taki General Eşref Akıncı Kışlası'nda bulunan tanklar, zırhlı personel taşıyıcısının yüklü olduğu tırlar, Çankırı'ya doğru yola çıktı. Mamak Samsun Yolu üzerinde bulunan 28. Mekanize Piyade Tugayı 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından alınan kararla Çankırı’ya taşınacağı duyurulmuştu. İlk zırhlı birlik sevkiyatı 22 Ağustos’ta başlamıştı, zırhlı araçların taşınması devam ediyor.

TANKIN ŞEHİR İÇİNDE NE İŞİ VAR

AK Parti Grup Toplantısında Başbakan Binali Yıldırım, birliklerin şehir dışına taşınacağını şu şekilde duyurmuştu: “Tankların çıktığı kışlaları şehir dışına taşıyoruz. Ankara Mamak'taki Kışla Polatlı'ya, İstanbul Maltepe ve Hasdal kışlası Çorlu ve Trakya'ya gidecek. Böylece şehir merkezinde tankın işi olmayacak. Ne işi var tankın şehir içinde. Tehdit şehirlerin merkezinde değil, tehdit sınırlardadır. Bütün birikimlerimizi sınır bölgesine taşıyacağız. Ülkemizi dış tehditlere karşı savunacağız.”

BİRLİKLERİN YERİ NE OLACAK?

FETÖ’cüleri haince gerçekleştirdiği darbe girişiminde kullanılan tanklar ve zırhlı araçlar yapılan sevkiyatlarla birlikte artık şehir dışında olacak. Ankara ve İstanbul'daki kışlaların 11 Eylül'e kadar şehir dışına taşınması planlanıyor. Bu tahliye işlemiyle birlikte Ankara’da binlerce metrekarelik boş alanlar ortaya çıkacak. Zırhlı birliklerin taşınmasının ardından geri de kalan arsaların piknik alanı mı yoksa başka şekilde mi değerlendirileceği tam olarak açıklanmasa da hükümetten yapılan ilk açıklamada birlik arazilerin halk için mesire alanı olacağı yönündeydi. Sevkiyatın sürdüğü sırada vatandaşlar askerlere el sallayarak bu anı fotoğrafladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.