Zırhlı Birlikler’de Son Yemin

Zırhlı Birlikler’de Son Yemin

Hain darbe girişimini ardından askeri birlikler şehir dışına taşınmaya başlarken Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı’nda acemilik eğitimini bitiren Mehmetçikler, Tümen’de dün son kez yemin etti.

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından askeri birliklerin şehir dışına taşınması yönündeki karar çerçevesinde Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı'nın taşınmasına da devam ediliyor. Bu kapsamda komutanlığa bağlı personeller ile askeri araçlar, Şereflikoçhisar’a gönderilmeye başlandı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın açıklamalarına göre taşıma işlemleri 15 Eylül’de sonlanacak. Yaklaşık 25 bin asker ailesi bulunduğu tören de 364. Donem asteğmen adayları ile 1996/3 tertipler yemin etti.
YÜZLERCE MEHMETÇİK TÜMEN’DE SON KEZ ANT İÇTİ
Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise en büyük ikinci Tümen Komutanlığı niteliğini taşıyan Etimesgut’un içerisinde yer alan Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı’nda, taşıma işlemleri tüm hızla sürerken vatani görevlerini yerine getirerek acemilik eğitim süresini tamamlayan askerler, Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı’nda dün son kez düzenlenen törenle yemin etti.

YEMİN EDEN ASKERLER USTA BİRLİKLERİNE YOLA ÇIKTI

Tümen’in tören alanında gerçekleştirilen ant içme (yemin) töreni, komutanların asteğmen adaylarını ve erlerin yakınlarını selamlamasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından temel eğitimlerini tamamlayan Mehmetçikler, Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masaların üzerine el koyarak yemin etti. Kutsal vatan hizmetini yapmak üzere yurdun dört bir yanından birliğe katılan askerlerin ant içme töreni Etimesgut’taki Tümen’in içinde gururla son kez ifa edildi. Ant içme törenin bitmesinin ardından fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. Yemin ederek acemilik eğitimini tamamlayan askerler, usta birliklerine doğru yola çıktı.

SEVKİYATLAR SÜRÜYOR
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe  girişiminin ardından alınan karar gereği, Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu  ve Eğitim Tümen Komutanlığı Şereflikoçhisar’a Mamak'taki General Eşref Akıncı Kışlası ise Çankırı’ya taşınıyor. Sevkiyatların 15 Eylül’e kadar bitmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.