Zirve için mutlak galibiyet

Zirve için mutlak galibiyet

TFF 1.Lig’in ikinci yarısına beraberlikle başlayan ve averaj farkıyla zirveyi yakın takipçisine kaptıran MKE Ankaragücü bugün evinde İzmir ekibi Altınordu’yu ağırlayacak

TFF 1.ligin ikinci yarısına Erzurumspor beraberliği ile başlayan ve şampiyonluğa oynayan Ankaragücü bu hafta evinde Altınordu’yu ağırlıyor. Maça mutlak galibiyet iddiaasıyla çıkacak olan Başkent ekibi, avaraj farkıyla Ümraniyespor’a kaptırdığı liderlik koltuğunu geri almak istiyor. Ankara 19 Mayıs Stadı’nda bugün 15:30 da başlayacak maçı genç hakem Zorbay Küçük yönetecek. 

ZİRVEYİ TEKRAR İSTİYOR

Ligin ilk yarısını lider tamamlayan Ankaragücü  ikinci yarısına  golsüz Erzurumspor beraberliği ile başlamış ve en yakın rakibi Ümraniyespor’un kendisini yakalamasına izin vermişti. 18 maç 35 puanla 2.sırada bulunan Başkent ekibinin önünde aynı puanı paylaştığı fakat 3 avaraj farkıyla önünde Ümraniyespor bulunuyor. Zirveyi uzun süre elinde tutan fakat 18.hafta kaybeden Kartal’ın öğrenciler bu hafta maç fazlasıyla rakibinin önüne geçerek onun puan kaybetmesini bekleyecek. 

ALTINORDU GALİBİYETLE BAŞLAMIŞTI

İzmir ekibi Altınordu ise geçtğimiz hafta evinde aldığı Elazığspor galibiyeti ile 23 puanla ligde 12.sırada bulunuyor.Ligin ikinci yarısına galibiyetle iyi bir başlangıç yapan Altınordu ise Başkent deplasmanından da 3 puanla dönerek puan cetvelinde üst sıralara çıkmayı planlıyor. 

KARTAL, “BERABERLİKTEN MEMNUNDUK”

Geçtğimiz Çarşamba günü Beştepe tesislerinde basın toplantısı düzenleyen ve Erzurumspor ile yaptıkları maçı değerlendiren iyi mücade ettiklerini belirterek , “ Ağır saha şartlarında mücadele ettik. Net pozisyonlar bulduk ancak değerlendiremedik. Böyle bir deplasmanda 1 puan iyi “ dedi. 

TRANSFERİ  KİM İSTEMEZ AMA İMKANLAR..

Toplantıda kendisine yöneltilen tranfer eleştirilerinide değerlendiren ve herşeyin imkanlar dahilinde gerçekşebileceğinden bahseden İsmail Kartal, “ İmkanımız varda ben istemiyormuşum gibi bir algı yaratılıyor. Hangi antrenör istemez. Kadro derinliği, takım rekabeti, rotasyon yapabilmek varken transfer istemezmiyim. Önce takımın hak edilişlerin yerine getirilmesi lazım. Bulunduğumuz yere bu oyuncularla geldik” şeklinde konuştu.

KARAKTERLİ FUTBOLCULARA SAHİBİZ

Ekibinde bulunan oyuncuların yaşadıkları zor günlerden faydalanmak isteyen başka takımların olduğunu fakat oyuncularının bu olay karşısında iyi bir duruş sergilediğinden bahseden Kartal, “ Paranı alamıyorsun diyerek bu çocukların kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. Oyuncularımızdan birisi bile federasyona para için başvurmadı. Böyle karakterli bir oyuncu gurubuna sahibiz” diye konuştu. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.