18 Aralık HADİ 12:30 ipucu: Sinan Krateri ile Rumi Krateri nerededir, hangi gezegendedir?

18 Aralık HADİ 12:30 ipucu: Sinan Krateri ile Rumi Krateri nerededir, hangi gezegendedir?

Mobil bilgi yarışması HADİ bu öğlen 12.30'da! 18 Aralık Hadi ipucu sorusu ve cevabı! 18 Aralık HADİ 12:30 ipucu: Mimar Sinan'ın isminin verildiği "Sinan Krateri" ile Mevlana'nın soyadının verildiği "Rumi Krateri" nerededir, hangi gezegendedir?

"Hadi bugün 12.30'da!
Astronomi tutkunu hadiciler burada mı? Astrolojide retrosuyla bilinse de astronomide güneşe yakınlığı ve kraterleriyle bilinen bir gezegenden ipucu getirdik! Mimar Sinan'ın isminin verildiği "Sinan Krateri" ile Mevlana'nın soyadının verildiği "Rumi Krateri" nerededir?"  Hadi yetkilileri ipucu sorusunu bu şekilde paylaştı. Sinan Krateri hangi gezegendedir? Rumi Krateri hangi gezegendedir? diye merak ediliyor. İşte cevap!

18 Aralık Hadi 12:30 ipucu sorusu: Sinan Krateri ile Rumi Krateri nerededir, hangi gezegendedir?

CEVAP: MERKÜR GEZEGENİ

18 Aralık HADİ ipucu: Fizy "Kış Geliyor" listesinin 6. şarkısı nedir? Fizy Müzik Gecesi 20:30 ipucu sorusu

Mimar Sinan'ın isminin verildiği Sinan Krateri ile Mevlana Celaleddin Rumi'nin soyadının verildiği Rumi Krateri Merkür'dedir.

Sinan Krateri'nin çapı 147 kilometredir.

11-sinan

1976 senesinde Merkür'ün kraterlerine isim verilmeye başlanmıştır. Uluslararası Astronomi Birliği tarafından onaylanan bu işlemler ile 1976'da 142 kratere isim verilmiştir. Günümüzde bu sayı 389'a yükselmiştir.

Uluslararası Astronomi Birliği, Merkür'deki kraterlere isim verirken dünyanın çeşitli kültürlerinden tarihte iz bırakan ve en az 50 yıldır ünlü olan müzisyenlerin, sanatçıların, yazarların ve ressamların olmasına dikkat ediyor. Merkür'deki kraterlere bu şartları taşıyan insanların isminin verilmesi için vefat etmiş olmaları da gerekiyor.

Merkür'deki kraterlerin isimlerinde Mimar Sinan'a Sabri Berkel ve Mevlânâ Celaleddin Rumi de eşlik ediyor. 


Hadi müdavimleri, 18 Aralık Hadi,18 Aralık Hadi ipucu nedir, 18 Aralık Hadi ipucu sorusu, 18 Aralık Hadi ipucu sorusu nedir? 18 Aralık Hadi ipucu sorusu yayınlandı mı? Hadi 18 Aralık ipucu sorusu ne zaman yayınlanacak? diye merak ediyor.. 18 Aralık Hadi 12:30 ipucu sorusu yayınlandı! İşte Hadi yarışmacılarının beklediği Hadi 18 Aralık ipucu sorusu ve cevabı!

HADİ NEDİR?

Son zamanların en çok ilgi gören ve gerçek para dağıtan Hadi, canlı yayınlanan bir mobil bilgi yarışmasıdır.

Türkiye'nin önde gelen GSM operatörlerinden biri olan Turkcell'in geliştirdiği Hadi mobil uygulaması üzerinden  oynanan bu bilgi yarışmasını oynamak isteyen kişiler, Hadi uygulamasını cep telefonlarına indirerek oynayabilirler.

Cep telefonlarının işletim sistemi Android olan kullanıcılar Google Play Store'da, iOS olan kullanıcılar ise App Store'da "Hadi" diye aratmaları halinde uygulamayı bularak bu heyecana dahil olabilir.

Binlerce insanın para kazanmak için Hadi uygulamasından oynadığı bu bilgi yarışması hafta içi her gün 12.30 ve 20.30'da hafta sonu ise sadece 20.30'da yayınlanıyor.

HADİ İPUCU SORUSU NEDİR?

Yarışmalardan önce Hadi yetkilileri, yarışmacılarına jest yaparak yarışmada sorulacak olan bir sorunun ipucunu veriyor. Hadi yarışmacıları da bu ipucu sorusunu ve cevabını merak ediyor.

Hadi ipucu soruları, yarışmacılara 12 soruluk yarışmada çok kritik anlarda büyük avantaj sağlayarak binlerce rakibinin önüne geçmesine ve yarışmacıların büyük ödüle bir adım daha yaklaşmasına yardımcı oluyor.

18 Aralık Hadi, 18 Aralık Hadi ipucu, 18 Aralık Hadi ipucu sorusu, 18 Aralık Hadi 12:30 ipucu sorusu, 18 Aralık Hadi 12:30 ipucu cevabı

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.