19 Mayıs törenlerle kutlanıyor

19 Mayıs törenlerle kutlanıyor

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve beraberindeki heyet, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Anıtkabir'deki törene katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 81 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) gelen temsilci gençler, sporcular, öğrenciler, halk oyunları ekipleri ve bakanlık çalışanlarından oluşan heyetle birlikte 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Anıtkabir’de düzenlenen törene katıldı.

Aslanlı Yol'da saat 09.00'da yürüyüşe geçen heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. Buradaki törenin ardından Osman Aşkın Bak, Misak-ı Milli Kulesi'nde bulunan Anıtkabir Özel defterini imzaladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, deftere şunları yazdı:

"Aziz Atatürk
19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlattığınız istiklal mücadelesi, Türk tarihinin en büyük dönüm noktalarından biri olmuştur.

O gün Samsun'da yaktığınız istiklal meşalesi aziz milletimizin gönlünde hala ilk günkü aşkla yanmaya devam etmektedir. Dün düşman işgalinden kurtulurken, vatan müdafaasına koşan gençlerin yerini bugün aynı ruhla onların izinden giden istiklal sevdalısı gençler almıştır.

Türkiye'yi işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma davasında mücadeleye ve çalışmaya gençlerimizle omuz omuza devam ediyoruz.

Gençlere armağanınız olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle başta zat-ı aliniz olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum.

Ruhunuz şad olsun."

Bakan Bak, defteri imzalamasının ardından 81 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) gelen temsilci gençlerle merdivenlerde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ayrıca, bayram nedeniyle Anıtkabir'e gelen gençlerle kısa süreli sohbetler etti. Gençlerin bayramını kutlayan Bakan Bak, törenin bitimiyle Anıtkabir'den ayrıldı.

Edirne
Edirne'de, 25 Kasım Stadyumu önünde öğrenciler ve protokol bir araya geldi.

Öğrenciler taşıdıkları büyük Türk bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının bulunduğu afişle, Edirne Belediye Bandosu'nun marşları eşliğinde, Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önüne geldi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından anıta çelenk sunuldu.

Kırklareli
Kırklareli'nde Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'ndaki törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrah Babuşçu, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra festival alanında devam eden törende konuşan Babuşçu, vatandaşların bayramını tebrik etti.

Halk oyunları ekibinin gösterisi ile devam eden törende öğrenciler tarafından şiirler okundu. Tören, Bilal Yapıcı Spor Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler ile sona erdi.

Tekirdağ
Tekirdağ'daki törenler Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

Halk oyunları ve akrobasi gösterilerinin yer aldığı törenler, uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.