Bakım uzadı: 2 hafta sonra açılması planlanıyor

Bakım uzadı: 2 hafta sonra açılması planlanıyor

Antalya'daki teleferik kazasının ardından Keçiören Teleferik Hattı'nda başlatılan bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor. Rutin çalışmaları yapılan Teleferik Hattı’nın 2 hafta sonra açılması planlanıyor.

12 Nisan’da Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde yer alan Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri’nde yaşanan teleferik kazasının sonucunda, Keçiören Belediyesi harekete geçerek Keçiören Teleferik Hattı kapatılarak bakıma almıştı. Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda teleferik hattı ile ilgili gelen sorulara cevap veren Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Keçiören teleferiği ile ilgili herhangi bir sorun olmadığını dile getirdi. Vatandaşlıların güvenliği için çalışmalar titizlikle yürütülen Teleferik Hattı’nın 2 hafta sonra açılması planlanıyor.

antalya-kaza.jpg

OLAYIN ARDINDAN HAREKETE GEÇMİŞTİ

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde 12 Nisan günü yaşanan teleferik kazasının sonucunda 1 kişi yaşamını yitirmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı. Olayın ardından, Keçiören Belediyesi harekete geçmiş, kentte bulunan teleferiği bakıma almak üzere geçici süreliğine kullanıma kapatmıştı. Keçiören Teleferik Hattı’nın durumu ile ilgili görüştüğümüz belediye yetkililerinden edindiğimiz bilgilere göre, teleferiği cumartesi günü itibariyle bakıma aldıklarını ve bu nedenle de geçici süreliğine kullanımına kapattıkları aktarmışlardı.

mesut-ozarslan.jpg

“TELEFERİKTE SORUN YOK”

Halk TV’de katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Keçiören Teleferik Hattı ile alakalı gelen soruya cevap verdi. Teleferik konusunda hassas davrandıklarını dile getiren Özarslan, hatta herhangi bir sorun olmadığının altını çizdi. Antalya’da yaşanan kazadan dolayı oldukça üzgün olduğunu ifade eden Özarslan şunları aktardı:

“Hepimizi üzen Antalya’daki teleferik kazasından sonra bakım ve onarım konusu gündeme geldi. Antalya’daki teleferiğin bakımını yapan firma ile bizim teleferiğin bakımını yapan aynı firma. Ancak burada önemli olan başına koyacağınız belediye sorumlusunun hassasiyeti. Şu anda Keçiören teleferiği ile ilgili herhangi bir sorun yok. Biz o konuda hassas davranıyoruz.”

kecioren-teleferik-hattii.jpg

2 HAFTA DAHA KAPALI

Keçiören teleferik hattının son durumu hakkındaki sorularımızı cevaplayan Belediye yetkilileri, “Her zaman yapmış olduğumuz rutin bakımları yapıyoruz. Antalya’da yaşanan acı olayın arkasından hattın kapatılarak bakıma alınması denk geldi. Teleferikte herhangi bir sıkıntı yok. Genel kontrollerini yapıyoruz” dedi. Genel kontrollerin bittiğini, makara kontrollerinin yapıldığını aktaran yetkililer, teleferik hattının 2 hafta içerisinde açılacağını aktardı.

Kaynak:RÜVEYDA ASLIİPEK / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.