300 Bine çıktı

300 Bine çıktı

Başkent'teki üniversitelerin öğrenci kontenjanları arttı. 10 bin artışla 290 bin olan toplam kontenjan sayısı yaklaşık 300 bine çıktı. Ankara'daki 7'si devlet; 10'u vakıf olan 17 üniversitenin kontenjanlarında yüzde yüz doluluk bekleniyor.

Başkent'teki üniversitelerin öğrenci kontenjanları arttı. Kontenjandaki 10 bin kişilik artışla Ankara'daki üniversiteli öğrenci sayısı 288 binde 298 bine çıktı. Ankara'daki 7'sı devlet; 10'u vakıf olan 17 üniversitede bu yıl 38 bin 873 kişi kayıt yaptıracak.

Yüksek Öğrenim Kurulu'nun (YÖK) verilerine göre; 2017 yılı itibariyle 287 bin 887 üniversite öğrencisinin öğrenim gördüğü Ankara'da, yeni eğitim-öğretim yılında kontenjanların artırılmasıyla birlikte 300 bin üniversiteli öğrencinin eğitim görecek. Ankara'da 7'si devlet 10'u vakıf toplam 17 üniversitede 287 bin 887 öğrenci öğrenim hayatını sürdürüyor. Yeni dönemde 38 bin 873 yeni öğrencinin kayıt yaptıracağı Ankara'da bu yıl 300 bin üniversite öğrencisinin olması bekleniyor.

Ankara Hacı Bayram Üniversitesi: 4 bin 167

Gazi Üniversitesi'nde bazı fakültelerin kaydırılması ile kurulan Ankara Hacı Bayram Üniversitesi'nin (AHBÜ), toplam kontenjanı 4 bin 167 kişi olarak belirlendi. Bünyesinde; Tapu Kadastro ile Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokullarının yanı sıra, Edebiyat, Güzel Sanatlar, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Polatlı Fen-Edebiyat, Polatlı İlahiyat, Sanat ve Tasarım ile Turizm Fakültelerini bulunduran AHBÜ, bu yıl toplam 60 bölüm için 3 bin 707 kişilik kontenjan açıkladı.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi: 321

2103 yılında kurulan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) için; bu yıl 321 kontenjan açıkladı. Bünyesinde 5 fakülte barındıran ASBÜ, bu yıl Din İlimleri Fakültesi için 60; Hukuk Fakültesi için 60, Yabancı Diller Fakültesi için 40 ve Siyasal Bilgiler Fakültesi'ndeki 4 bölüm toplam 121 öğrenci alımı yapılacak.

Ankara Üniversitesi: 6 bin 821

Ankara'nın ilk üniversitesi olan Ankara Üniversitesi'nin de toplam kontenjanı bu yıl için 6 bin 396 kişi olarak belirlendi. Bünyesinde 18 fakülte ve103 bölüm bulunduran Ankara Üniversitesi, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı için 6 bin 821 kişilik bir kontenjan açıkladı. Üniversiteye bağlı fakülteler şöyle; Devlet Konservatuvarı, Dil ve Tarih-Coğrafya

Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi

Eczacılık Fakültesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Fen Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi: 2 bin 763

2010 yılında kurulan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) de, bu yıl için 2 bin 763 kontenjan belirlendi. Bünyesinde, Tıp, Hukuk, İnsan ve Toplum Bilimleri, İslami İlimler, İşletme, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Siyasal Bilgiler, Mimarlık, Diş Hekimliği, Güzel Sanatlar, Havacılık ve Uzay Bilimleri, Şereflikoçhisar Uygulamalı Bilimler fakültelerin barındıran AYBÜ'ye bağlı bir de Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı var.

Atılım Üniversitesi: bin 725

Ankara'daki vakıf üniversitelerinden Atılım Üniversitesi öğrenci alımı için bu yıl bin 725 kişilik kontenjan açıkladı. Bünyesinde Fen edebiyat, Güzel sanatlar, tasarım ve mimarlık, Hukuk, İşletme, Mühendislik ve Sağlık Bilimleri fakültelerini barındıran Altılım Üniversitesi'nde sivil havacılık ve sağlık meslek yüksekokulları da faaliyet gösteriyor.

Başkent Üniversitesi: 2 bin 747

Ankara'da kurulan ilk vakıf üniversitelerinden biri olan Başkent Üniversitesi, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı için 2 bin 747 kişilik kontenjan açıkladı. Bünyesinde, Diş Hekimliği, Eğitim, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Ticari Bilimler ve Tıp fakülteleri barından Başkent Üniversitesi, aynı ismi taşıyan bir özel hastaneye sahip.

Bilkent Üniversitesi: 2 bin 269

Türkiye'nin ilk vakıf üniversitesi olan İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, bu yıl öğrenci alımı için 2 bin 269 kişilik kontenjan açıkladı. Eğitim dili İngilizce olan Bilkent Üniversitesi'nin bünyesindeki fakülteler ise şöyle: Eğitim; fen; güzel sanatlar; tasarım ve mimarlık; iktisadi, idari ve sosyal bilimler; insani bilimler ve edebiyat; işletme; hukuk; mühendislik; müzik ve sahne sanatları 

Çankaya Üniversitesi: bin 195

Ankara'daki bir diğer vakıf üniversitesi olan Çankaya Üniversitesi, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı için bin 195 kişilik kontenjan açıkladı. Çankaya Üniversitesi bünyesinde, adalet ve Çankaya Meslek yüksekokullarının yanı sıra fen-edebiyat, hukuk, mimarlık, mühendislik ile birlikte iktisadi ve idari bilimler fakültelerini barındırıyor.

Gazi Üniversitesi: 4 bin 403

Türkiye'nin ilk eğitim enstitüsü olan Gazi Eğitim Enstitüsü, 1982'de Gazi Üniversitesi adını aldı. Bu yıl içinde bazı fakülteleri yeni kurulan Ankara Hacı Bayram Üniversitesi'ne kaydırılan Gazi Üniversitesi, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı için toplam 4 bin 403 öğrenci alacağını açıkladı. Üniversitenin bünyesindeki fakülteler ile yüksekokullar şunlardır:

Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi
Fen Fakültesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi,
Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Tıp Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi.

Hacettepe Üniversitesi: 6 bin 262

2018-2019 eğitim-öğretim yılı için 6 bin 262 kişilik kontenjan açıklayan Hacettepe Üniversitesi'nin bünyesindeki fakülteler öyle: Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Fen Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi.

Lokman Hekim Üniversitesi: 320

Bünyesinde Eczacılık, Sağlık Bilimler ve Tıp fakültelerini barından Ankara'nın yeni vakıf üniversitesi Lokman Hekim Üniversitesi bu yıl öğrenci alımı için 320 kişilik kontenjan açıkladı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi: 3 bin 679

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), 2018-2019 eğitim-öğretim yılı için 3 bin 679 kişilik kontenjan açıkladı. Mühendislik, mimarlık, fen edebiyat, iktisadi ve idari bilimler, eğitim fakültelerini barından ODTÜ'nün eğitim dili İngilizcedir.

TED Üniversitesi: 958

Ankara'nın yeni vakıf üniversitelerinden TED üniversitesi ise, bu yıl 958 kişi alacağını açıkladı. TED Üniversitesi eğitim, fen-edebiyat, mimarlık, mühendislik ile iktisadi idari bilimler fakültelerinden oluşuyor.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi: 965

Ankara'da faaliyet sürdüren bir diğer vakıf üniversitesi olan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi bu yıl öğrenci alımı için, 965 kişilik kontenjan açıkladı. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi bünyesinde Fen Edebiyat, Mühendislik, Tıp, İktisadi ve İdari Bilimler, Hukuk ile Mimarlık ve Tasarım fakültelerini barındırıyor.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi: 584

Ankara'daki vakıf üniversitelerinden Türk Hava Kurumu Üniversitesi de, bu yıl 584 kişi alacağını açıkladı. Üniversite bünyesinde, havacılık ve uzay bilimleri, işletme ve mühendislik fakültelerinden oluşuyor.

Ufuk Üniversitesi: 652

Ankara'daki vakıf üniversitelerinden Ufuk Üniversitesi, bu yıl 652 öğrenci alacağını açıkladı. Bünyesinde, Hemşirelik yüksekokulunun yanı sıra tıp, eğitim, fen-edebiyat, hukuk ile iktisadi ve idari bilimler fakültesini barından Ufuk Üniversitesi, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı için 652 kişilik kontenjan açıkladı.

Yüksek İhtisas Üniversitesi: 280

Bünyesinde sağlık bilimleri ve tıp fakültelerini barından Yüksek İhtisas Üniversitesi de Ankara'daki vakıf üniversitelerinden biri. Yüksek İhtisas Üniversitesi, bu yıl 280 kişilik kontenjan açıkladı.

Gülhane Tıp Akademisi: 180

Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesindeki Gülhane Tıp Akademisi ise bu yıl 180 kişi alacak. 

UĞUR DUYAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.