45 kentte görüldü, 21 ölü var: Gizemli virüs hızla yayılıyor

45 kentte görüldü, 21 ölü var: Gizemli virüs hızla yayılıyor

Koronavirüs salgınının ardından yeni bir virüs ortaya çıktı. Japonya'da nadir görülen fakat tehlikeli olduğu belirtilen bir virüs hızla yayılma başladı. 45 kentte görülen bakteri nedeniyle şimdiye kadar 21 kişi hayatını kaybetti.

Japonya'da yeni bir virüs ortaya çıktı. Bilim insanlarının henüz nedenini belirleyemediği bir virüs, ülkede hızla yayılmaya başladı. 2024'ün ilk 2 ayında 378 kişide görülen virüs nedeniyle can kayıpları da yaşanıyor.

"AÇIKLAYABİLECEK TEMELE OTURTAMADIK"

Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIID), "Streptokokun şiddetli formlarının ardındaki nedenlerle ilgili hala pek çok bilinmeyen faktör var ve henüz bunları açıklayabilecek bir temele oturtamadık." diye konuştu.

viruss.jpg

VİRÜSÜN GÖRÜLMEDİĞİ 2 KENT KALDO

Enstitü tarafından yayımlanan rakamlarda geçen yıl 941 vakanın rapor edildiği açıklandı. Ülkedeki 45 kentte 2024'ün ilk iki ayında toplam 378 vaka kaydedildi. Japonya'da enfeksiyon tespit edilmeyen sadece 2 kent kaldı.

21 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Japon medyasına göre, 2023 yılının son altı ayında tanı konan 50 yaş altı 65 kişiden üçte biri hayatını kaybetti. Bu da hastalık nedeniyle 21 kişini öldüğü anlamına geliyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.