Adanalıları üzecek haber! Otobüs biletlerine dev zam…

Adanalıları üzecek haber! Otobüs biletlerine dev zam…

Şehir dışında yaşayan Adanalıları üzecek haber şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmalardan geldi. Ramazan Bayramı’nı Adana’da geçirmek isteyen vatandaşlar yaklaşık yüzde 50 zamlı otobüs biletleriyle karşılaştı. Adana’ya gitmek bin TL oldu.

Ramazan Bayramı’nı sevdikleriyle bir arada geçirmek isteyen şehir dışındaki Adanalılar otobüs bileti şok otobüs bileti fiyatlarıyla karşılaştı. Online bilet uygulamalarında Adana’ya yapılacak seferler incelendiğinde firmalarda yüzde 50’e varan zamlar dikkat çekti. Ramazan Bayramı dolayısıyla Adana’ya Ankara’dan gelmek 700 TL, İzmir’den gelmek bin TL’ye ulaştı.

adana1.jpg

ANKARA’DAN 700, İZMİR’DEN BİN TL OLDU

Online bilet uygulamalarındaki Adana otobüs bileti fiyatlarında Ramazan Bayramı etkisi dikkat çekti. Otobüs bileti fiyatları incelendiğinde Adana’ya yapılacak olan seferlerde yüksek oranda zam gözlemlendi. Ankara’dan Adana seferi yapan firmalar 30 Mart’a kadar 400-500 TL’den bilet satıyorken; yapılan yüzde 50’ye varan zam ile fiyatlar 700 TL’ye ulaştı. İzmir’den Adana seferi yapan firmalarda ise 30 Mart’a kadar 600 TL civarında seyreden fiyatlar bin TL’yi geçti. 400 TL olan Antalya kalkışlı seferler 1 Nisan itibariyle 750 TL’ye ulaşırken; Mersin-Adana otobüs bileti fiyatları ise 250 TL oldu.

adaanmerkez.jpg

ÇORUM, KIRŞEHİR VE YOZGAT 400 TL

Öte yandan Ankara’daki Kırşehirlileri üzecek haber de Kırşehir’e sefer yapan firmalardan geldi. Biletlerde yüzde 60’a varan zamlar dikkat çekti. 31 Mart’a kadar Ankara’dan Kırşehir’e gidecek Kırşehirliler benzer iki firmanın aynı saatteki seferinde 200 ve 250 TL fiyata otobüs bileti satın alabiliyorken; aynı koşullardaki 1-8 Nisan tarihleri arasında bilet almak istediğinde yüzde 60 zamlı olarak 400 TL’den fiyata bilet bulabiliyor. Aynı şekilde Ankara’dan Çorum’a en fazla 300 TL olan otobüs bileti 400 TL’den başlayan fiyatlarla satılmaya başlandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.