Adeta çölde bir vaha: Endemik varlıklar korunuyor

Adeta çölde bir vaha: Endemik varlıklar korunuyor

Pursaklar Belediyesi personeli Biyolog Osman Erdoğan, Endemik Vadi projesiyle ilgili “Belediye olarak asıl amacımız Anadolu değerlerini gelecek nesillere aktarmak. Bu proje vizyonuyla adeta çölde bir vahadır” dedi.

Pursaklar Belediyesi hayata geçirdiği ‘Endemik Vadi’ projesi ile Anadolu’nun değerlerini gelecek nesillere aktarıyor. Gazetemize konuşan Pursaklar Belediyesi çalışanı Biyolog Osman Erdoğan Pursaklar Belediyesi Endemik Vadi projesi ile diğer belediyelere örnek olan bir çalışma yaptıklarını söyledi. Erdoğan, “Buradaki asıl amacımız Anadolu’muzun değerlerini gelecek nesillere aktararak endemik varlıkları koruma altına almak” dedi. Erdoğan, “Endemik Vadi de bulunan hayvanları çok fazla üreterek Ankara’nın doğal hayatında yeniden yaşamalarını sağlayacağız. ‘Endemik Vadi de’ Anadolu’nun değerlerini doğal güzelliklerini korumak için çabalıyoruz” bilgisini verdi.

1-006.jpg

ÇALIŞMALARIN TAMAMI AKADEMİK

Biyolog Osman Erdoğan, “Biz burada endemik hayvan ve bitkileri yetiştirerek onları yarınki nesillere bırakıyoruz. Aslında burada yaptığımız bir bitki ya da hayvan yetiştirmek değil de tam anlamıyla kültür aktarımı oluyor. Yarınki nesillere Anadolu’muz da bulunun bitki ve hayvanları emanet ediyoruz. Gazi Üniversitesi ile yaptığımız anlaşmalar ile bu çalışmaları akademik bilgiler çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Burada yapılan bütün çalışmalar bilimin ışığında yapılan çalışmalar olarak Pursaklar Belediyesi tarafından tarihe geçiyor” açıklamasını yaptı.

2-002.jpg

DOĞAYA SALACAĞIZ

Erdoğan, “Burada ilk defa Ankara’mızın dört endemik hayvanı yetiştirilmeye başlandı. Bu hayvanlar Ankara Keçisi, Ankara Tavşanı, Ankara güvercini ve Ankara kedisini ilk defa bir araya getirerek yetiştiriyoruz. Bu proje ile beraber biz bu hayvanları üreterek zamanla doğaya salacağız. Amacımız bu artık insan eliyle büyütülmediği sürece doğada bu hayvanlar bulunmuyor. Biz bu hayvanları çok fazla üreterek Ankara’mızın doğasında doğal hayatta yeniden yaşamalarını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

3-004.jpg

DİĞERLERİNE ÖRNEK OLDU

Pursaklar Belediyesi çalışanı Biyolog Osman Erdoğan projeni diğer belediyelere örnek olduğunu söyleyerek son olarak şu hususlara değindi; “Bu tür projeler üç beş yılda sonuca ulaşılabilecek projeler değil uzun soluklu zaman alan projeler bizler durmadan sıkılmadan seneler bile alsa projemizi tamamlayarak sonuca ulaşmak istiyoruz. Burada ki asıl amacımız bunun farkındalığına ulaşarak bütün halkımızla bu bilince ulaşabilmektir. Artık gümrüklerde gen çalımı yapılmasını önlemek adına bu toprakların değerini korumak için biyologlar çalışıyor. Bizlerde burada Anadolu’nun değerlerini doğal güzelliklerini korumak için çabalıyoruz. Yaptığımız projeler diğer belediyelerimize de örnek teşkil ediyor. Büyükşehir Belediyesi bizim çalışmalarımızdan sonra Ankara’nın Beş Beyazı projesini yapmaya başladı. Onlarda buraya heyet göndererek inlemelerde bulundular. Projemiz diğer belediyelere örnek olarak zaman içinde gelişiyor.”

Kaynak:Faruk Gökyurt / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.