Ahmet Pek kimdir? Ahmet Pek nereli ve kaç yaşındadır?

Ahmet Pek kimdir? Ahmet Pek nereli ve kaç yaşındadır?

Ahmet Pek’in hayatı ve biyografisi merak ediliyor. Peki, Ahmet Pek kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte detaylar...

Ahmet Pek kimdir? Ahmet Pek nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Ahmet Pek’in kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Ahmet Pek kimdir? Ahmet Pek kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Ahmet Pek’in biyografisini haberimizde derledik...

Ahmet Pek Kimdir?

Ahmet Pek, 1957 yılında Sivas'ta dünyaya gelmiştir. Emniyet camiasına adımını atan Pek, 1976 yılında Polis Koleji'nden mezun olmuş ve ardından 1979 yılında Polis Akademisi'ni tamamlamıştır.

Kariyerine başladığından itibaren çeşitli görevlerde bulunan Pek, adını özellikle Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı gibi önemli pozisyonlarda duyurmuştur.

Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü ve Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü gibi görevlerin yanı sıra, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı gibi kritik görevlerde bulunmuştur. 3 Ağustos 2012 tarihli bir müşterek kararname ile Iğdır Valiliğine atanmış ve daha sonra merkez valisi olarak da görev yapmıştır.

Pek'in adı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantılı suçlamalarla anılmaktadır. Örgütle ilişkili olduğu iddiasıyla yargılanan Pek, 2016 yılında KHK ile ihraç edilmiş ve hakkında 11 yıl kesinleşmiş hapis cezası verilmiştir. FETÖ'ye üye olmak suçundan hüküm giyen eski vali, uzun bir süre saklandıktan sonra emniyet güçleri tarafından yakalanmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.