Aile ve Gençlik Fonu'na başvurular yoğun bir şekilde sürüyor

Aile ve Gençlik Fonu'na başvurular yoğun bir şekilde sürüyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na gençlerin yoğun ilgisinin olduğuna vurgu yaparak "Bu sabah itibarıyla 2914 çift başvurmuş durumda" ifadelerini kullandı.

Yeni evlenecek çiftlere iki yıl geri ödemesiz ve faizsiz 150 bin lira kredi desteğini de içeren ve 15 Şubat’ta başvuruları deprem bölgesinde alınmaya başyan Aile ve Gençlik Fonu ile ilgili açıklama yapan Bakan Göktaş, şunları kaydetti:

"15 Şubat itibarıyla ilk etapta Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki gençlerimizin başvurularını almaya başladık.

Şu ana kadar gençlerimizin yoğun bir ilgisi söz konusu. Bu sabah itibarıyla 2914 çift başvurmuş durumda."

AİLE MÜESSESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı kurulan Aile ve Gençlik Fonu ile aile müessesinin güçlendirilmesi amaçlanıyor. Fona; petrol, doğal gaz ve maden kaynaklarından elde edilen gelirin yüzde 20'si aktarılacak.

Fonun Yönetim Kurulu'nda Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Başkanlığında beş kişiden oluşuyor. Bu kişiler arasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı bulunuyor. Yönetim Kurulu, fon kaynaklarının aktarılacağı projeleri belirliyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.