Soner Cengiz

Soner Cengiz

Amatörler

Amatörler

 

       Amatör ismine bakınca acemi gibi bir algı oluşuyor insanımızın kafasında, aslında asıl profesyoneller onlar, asıl Türkiye’mizin yüzünü güldürenler onlar.

       Az bütçelerle mücadele ederler ve asla prim kavgası yapmazlar ,onlar için en büyük prim madalyadır, al yıldızlı bayrağımızın gönderde aldığı yerdir. Vefakardır, cefakardır….

     Amatörler profesyoneller gibi rahat yaşamları ve rahat hareketleri yoktur, tesisleri malzemeleri hep sıkıntılıdır,  ama kocaman yürekleri vardır.

       ANKARA da amatör spor haftası etkinlikleri içinde Gençlik Spor genel Müdürlüğü ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonunun ortaklaşa düzenlediği Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun ev sahipliği yaptığı Amatör’ün En’leri ödül töreni yapıldı.

       Emeği geçen Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Sayın Murat Kandazoğlu’na ve yönetim kuruluna vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ederim.

      Ata sporumuz güreşin gururu Taha Akyol paralimpik masa tenisi olimpiyat şampiyonu Abdullah Öztürk, grekoromen güreşte olimpiyat ikincisi Rıza Kayaalp’e, paralimpik masa tenisi olimpiyat ikincisi Kübra Korkut’a, paralimpik masa tenisi olimpiyat üçüncüsü Ali Öztürk’e, masa tenisi olimpiyat üçüncüsü Nesim Turan’a, bocce dünya üçüncüsü Necla Şahin’e, jimnastik Türkiye şampiyonu Bahar Çelikdaş’a, Ankara’mıza ve TÜRKİYE’mize getirmiş oldukları madalyalar ve Ankara’lılara vatan’ımıza yaşatmış oldukları gururdan dolayı teşekkür ederim.

      Azminiz ve zaferleriniz daim olsun Ankara ve ülkemiz sizlerle gurur duyuyor.

      Ayrıca Aski spor kulübüne, lider engelliler spor kulübüne, engelliler masa tenisçiler spor kulübüne, ayrıca başkanlığını yaptığım Pidosan spor kulübünün tüm yönetici ve idarecilerine amatöre destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürü bir borç bilirim.

     Trilyonların konuşulduğu futbol da bu başarılar yokken destek verildiği zaman amatörlerin milyon dolarlara oynayanlardan daha fazla başarı elde ettiklerini gördük.

      Bütün belediye ve kurum, kuruluş ve sanayici işadamlarının bunlara destek olması gerekmektedir.

     Birde dikkatimi çeken en çok önem verilen en çok paraların harcandığı futbol dışındaki branşlarda başarı söz konusu, o yüzden sadece futbol değil diğer amatör branşları desteklemek lazım diye düşünüyorum ve tekrar bütün amatör sporcu kardeşlerimi tebrik ediyorum ve sonuna kadar Pidosan olarak onların yanında olacağımı belirtirim.

      Sağlıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR