Ankapark’a büyük ilgi

Ankapark’a büyük ilgi

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete açılan ve 31 Mart’a kadar girişlerin ücretsiz olduğu Avrupa'nın en büyük tema parkı Ankapark’a ziyaretçi akını yaşanıyor. İlk 6 günde ziyaretçi sayısı 1 milyonu aştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz hafta hizmete açılan ve 31 Mart akşamına kadar girişlerin ücretsiz olduğu Avrupa'nın en büyük tema parkı Wonderland Eurasia'ya (Ankapark) ziyaretçiler adeta akın ediyor. 1 milyon 300 bin metrekarelik dev alanda deyim yerindeyse iğne atsanız yere düşmüyor. 20 Mart’tan bu yana Ankapark’ı ziyaret eden kişi sayısının 1 milyonu aştığı açıklandı. 31 Mart’a kadar ise tema parkı ziyaret eden sayısının 2 milyonu geçmesi bekleniyor. 

BÜYÜK İLGİ VAR 

Başkent turizmine büyük ivme kazandıracak Avrupa’nın en büyük tema parkı tam olarak hizmete girmemesine rağmen vatandaşlar parka büyük ilgi gösteriyor. Türkiye’nin dört bir yanından Ankapark’ı merak eden yüz binlerce kişi, eğlence merkezinin yolunu tutuyor. Park içindeki oyuncaklara binebilmek için eğlence üniteleri başında uzun kuyruklar oluşuyor. Tema parkta adım atılmayacak derecede bir yoğunluk yaşanıyor. Parkta bazı oyuncak bölümlerinin önümüzdeki 23 Nisan’da hizmete açılacağına dair bilgi afişleri yer alıyor. Her oyuncak bölümünün açık olmaması özellikle çocukları bir hayli üzüyor. 

ankapark,-ziyaretci-sayisi,-giris-ucretleri,-wonderland-eurasia,-kalabalik.jpg

31 MART’A ZİYARETÇİLERE KAPALI OLACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve sonrasında 29 yıllığına işletmesi GBM Ticaret ve Çelik Ortak Girişim Grubu’na kiraya verilen Ankapark diğer bir adıyla Wonderland Eurasia’da yeme içme alanları, oyun çadırları, sinema salonları, dinozor ormanı ve müzesi, 14 adet dev Roller Costeri ile birbirinden farklı 2 bin 117 eğlence ünitesi yer alıyor. Wonderland Eurasia’ya ilk yıl 5 milyon ziyaretçinin gelmesi hedefleniyor. Parka giriş çıkışlar 23 Nisan'a kadar hafta içi 11.00-18.00, hafta sonu ise 11.00-20.00 saatleri arasında olacak. 25 Mart'tan itibaren her hafta Pazartesi günleri bakım ve kontroller nedeniyle ziyaretçilere kapatılacak. Yerel seçimler nedeniyle 31 Mart günü ziyaretçi alınmayacak. 

ankapark,-ziyaretci-sayisi,-giris-ucretleri,-wonderland-eurasia,-acilis-tarihi,.jpg

ANKAPARK GİRİŞ ÜCRETLERİ

31 Mart’tan sonra tema parkın giriş ücreti 25 TL olacak. Bu ücretin 5 TL’si giriş bileti olarak alınırken, 20 TL ise kredi olarak yüklenecek ve ziyaretçiler park içinde istedikleri eğlence ünitelerinde bunu kullanabilecek. Günlük limitsiz giriş 150 TL, günlük limitsiz VİP giriş 190 TL, yıllık limitsiz 950 TL, yıllık limitsiz VİP bin 250 TL, VİP tur 750 TL, oyuncaklar için hızlı geçişler 50 TL, 4 kişilik aile için günlük giriş 80 TL, 5 kişilik aile için 94 TL, 6 kişilik aile için 100 TL, (0-2) yaş geçişleri ise ücretsiz olacak. 

Osman AKDOĞAN / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.