Soner Cengiz

Soner Cengiz

ANKARA

ANKARA

 

 

Türkiye’nin  başkenti Ankara…memur kenti, sakin bir yaşam isteyenlerin başkenti Ankara… ama gel gör ki yalancı bir Başkent Ankara...

      Spor tesislerinden yoksun Ankara…vekilsiz, sahipsiz…

      Ankara, Konya, Bursa, Kayseri, Eskişehir, Şanlıurfa, Türkiye'nin birçok ilinde yeni statlar yapılırken, milli maçlar Cumhurbaşkanı Kayseriliyken Kayseri’de; Konyalıyken Konya’da oynanıyor.

     Şimdi Erzincan’ı bekliyorum, yazık benim Ankara'ma, Ankaralıya…

Milli maçları Başkent’te oynanmayan tek ülke biziz herhalde tesisi en az olan Başkent sıralamasında da her halde ilk sıraları buluruz.

    Koskoca Başkent’te tesis azlığından Türkiye şampiyonasına göndermek için U 17 play off maçlarını cumartesi, pazar, çarşamba oynatıyoruz.

     Tesis yokluğundan dolayı 1. Amatör küme maçlarına 3 hafta ara veriyoruz. İdman sahası derseniz belediyelerin tesisleri.. olmasa ne yaparız..bilmem tabi bu da her belediyede yok.

Okulların bahçelerine yapışmış tesisler çürümeye terk edilmiş durumda beden eğitimi öğretmenleri bu tesisleri olumlu kullanmıyorlar, kurallar gereği semt takımlarının kullanmasına ve kiralamasınada izin verilmiyor.

    Milletin parasını neden buralara harcadınız şimdide kullandırmıyorsunuz diye soran da yok yazık güzelim tesislere, hiç oluyor bu vurdum duymazlığa da birilerinin dur demesi lazım.

Ankara için geç kalınmış bir adım atıldı 19 Mayıs Stadı ve amatör spor sahaları için.

      Bu memnunluk verici bir açıklama Spor Genel Müdürü Sayın Mehmet Baykan Bey’e bir Ankara sevdalısı olarak teşekkür ederim.

     Fakat her zamanki gibi söylenip rafa kalkmasından korkuyoruz, verilen sözlerin yerine getirilmesi ve tesislerin biran önce  kullanılır hale gelmesi gerekmektedir.

Benim  endişem kendim için değildir, benim endişem; Türkiye’min gelecek nesillerinin geleceği içindir, benim endişem Ankara’mın gelecek nesilleri içindir,benim endişem vatanımın evlatları içindir.

    Çünkü sporun olmadığı yerde içki olur, sigara olur, bağımlılık olur, spor bunlardan çocuklarımızı uzak tutan bir araçtır.

 Avrupa ülkelerine gidip gördüm küçücük kasabalarda bile her sporu yapabilecek tesisler varken bizde yok olması beni Avrupa'daki çocuklara imrendiriyor.

   Birçok şeyde Avrupa’yı yakalamışken neden sporda geri duruyoruz merak ediyorum ve sporla ilgili bütün birimlere soruyorum!!!

   Neden?

   Sağlıcakla kalın ,sporsuz kalmayın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR