Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yavaş Ulus esnafı ile buluştu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yavaş Ulus esnafı ile buluştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Ulus Projeleri Değerlendirmeleri ve Bilgilendirme Toplantısı” kapsamında Başkentin kalbi Ulus’un esnafıyla bir araya geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkent esnafıyla bir araya gelerek yaşadıkları sorunları, taleplerini ve çözüm önerilerini dinlemeye devam ediyor. Başkan Mansur Yavaş son olarak, “Ulus Projeleri Değerlendirmeleri ve Bilgilendirme Toplantısı” kapsamında Başkent tarihinin kalbi Ulus’un esnafıyla bir araya geldi. Restorasyon çalışmaları tamamlanan Ulus İş Hanı’nda düzenlenen toplantıda esnafın sorunlarını dinleyen Yavaş, bölgede yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi vererek görüş alışverişinde bulundu.

“BURALARIN TARİHİ DEĞERİ VAR”

Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi kapsamında bölgeyi canlandıracak çalışmaların yapıldığını belirterek konuşmasına başlayan Yavaş, “Tarihi Kent Merkezi dendiğinde sadece Ulus Meydanı’nı anlamamak lazım… Turistler tarihi mekânları görmek isteyeceklerdir. Dolayısıyla proje bir bütün… Buralar yayalaştığı zaman bir anlam ifade edecek ve turist gelecek” diye konuştu. Türkiye Barolar Birliği ile yapılan protokol kapsamında Ulus İş Hanı’nın bir kısmının yeni avukatlar tarafından büro olarak kullanılacağını hatırlatan Yavaş, yapının bir katının da Ankara’nın dördüncü teknoloji merkezi olacağını kaydetti. Yavaş, “Ulus’un canlanmasını ve buradaki esnafın iyi iş yapmasını amaçlıyoruz. Ulus’un çehresinin ne kadar değiştiğini göreceksiniz. Ulus da çok daha canlı bir görüntü olacak” dedi.

ara.jpg

PROJELER HAKKINDA SUNUM YAPILDI

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir ödemiş Ulus ve çevresinde hayata geçirilecek projeler hakkında sunum yaparak bölge esnafına bilgi verdi. Hıdırlıktepe bölgesinde hayata geçirilmesi planlanan çalışmalarla ilgili bilgiyi de Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanı Hüseyin Gazi Çankaya yaptığı sunumla anlattı. Sunumların ardından bölge esnafını ziyaret ederek dükkânları tek tek gezen Yavaş, bölge halkı ve esnafının yoğun ilgisiyle karşılaşarak bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Haber Merkezi/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.