Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçiye büyük destek

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçiye büyük destek

Ankara Büyükşehir, Türkiye’nin en büyük tarım kampüsü BAKAP’ta hasat edilen saman ile arpa kırığını çiftçilere dağıtmaya başladı. ABB ayrıca, 25 ilçede 763 yetiştiriciye ve 8 afetzede çiftçiye yem desteği verileceğini duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Başkentte tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla çiftçilere destek olmaya devam ediyor. ABB, tarımın sürdürülebilirliğini arttırmayı ve çiftçilere ekonomik olanaklar sunmayı hedefleyen birçok projeyi hayata geçiriyor. Proje kapsamında BAKAP arazisinden hasat edilen saman ve arpa kırığı sosyal yardım desteği alan çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandığı bilgisi verildi.

ara-001.jpg

KADIN ÇİFTÇİLER UNUTULMADI

Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 25 ilçede 367 mahallede, sosyal yardım alan 763 yetiştirici ve 8 afetzedeye toplam 1848 çuval arpa kırması, 1670 adet saman balyası dağıtmak için tüm ekipleri ile sahada çalışıyor. BAKAP Tarım Kampüsü’nden hasat edilen arpa kırması ve kaba yemler muhtarlar aracılığıyla özellikle hayvan yetiştiren kadın çiftçiler başta olmak üzere ihtiyaç sahibi yerli üreticilere ulaştırılıyor.

basliksiz-1-002.jpg

ÇİFTÇİLERDEN TEŞEKKÜR MESAJI

Ücretsiz olarak verilen kırsal destekten dolayı memnuniyetlerini ifade eden çiftçiler, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür mesajları iletti.

Kuyumcutekke Köyü sakinlerinden Kazım Işık, ‘‘Hayvancılık yapıyorum. Mansur Başkanımızdan Allah razı olsun, çok büyük fedakârlık yapıyor. Hizmette hiçbir kusur etmiyor. Allah başımızdan eksik etmesin” dedi. Beypazarı Üreğil Mahalle Muhtarı Mustafa Ayanoğlu ise, ‘‘Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman köylerle ilgilendiler, bizleri her zaman onurlandırdılar. Başkanımıza vermiş olduğu desteklerden dolayı minnettarız. İnşallah bu önümüzdeki seçimde de tekrar Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanı olarak görmek istiyoruz’’ diyerek düşüncelerini ifade etti.

Türkiye’nin en büyük tarım kampüsü BAKAP’ta üretilen ürünlerin ihtiyaç sahipleri için kullanılmasına 2024 yılında da devam edilecek.

Mikail Karaman/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.