Ankara kedisinin özellikleri neler? Ankara kedisinin bakımı nasıl olur?

Ankara kedisinin özellikleri neler? Ankara kedisinin bakımı nasıl olur?

Dünyaca tanınan kedi ırkı olan Ankara kedisi evde en çok bakılan kedi türleri arasındadır. Akıllı ve uyumlu bir kedi olan Ankara kendisinin bakımı nasıl olur? Uzun tüylü ve yumuşak bir yapıya sahip olan Ankara kedisinin özellikleri nelerdir?

Evinde kendi bakmak isteyenlerin sıkça tercih ettiği Ankara kedileri Anadolu’da ortaya çıkan ve çoğunlukla oralarda görülen bir cinstir. Avrupa'da “Angora” olarak da bilinen Ankara kedileri uzun tüylü kedilerin atası olarak kabul edilir ve kimi zaman İran kedisi ile karıştırılır. Adını aldığı anavatanında üretilir ve saf Türk kedisidir.

ANKARA KEDİSİNİN KARAKTERİ

Ankara kedisi uyumlu, akıllı, enerjik ve sosyal bir karakter yapısına sahiptir. Sahiplerine aşırı derecede bağlıdır. Yaşadığı evi olabildiğince sahiplenirler. Kendilerini o evin bir parçası olarak görürler. İnatçı olmaları sebebiyle sahiplerinin sabrını zorlayabilirler ve asla suyu sevmezler. Evde çok rahat yaşar, insanlarla ilişkisi mükemmeldir. Evde çıkılmamış hiçbir dolap, açılmamış hiçbir kapı bırakmayan, kendilerine ait atletik bir zarafetleri vardır. Oldukça yaramaz (hırçın) olan kuzenleriyle kıyaslandığında genellikle iyi huyludur. 

ankara-kedisi-ozellikleri.jpg

ANKARA KEDİSİNİN BAKIMI

Ankara kedisi dayanıklı olması sebebiyle fazla hastalık geçirmezler. Tek kulakta veya çift kulakta sağırlık genetik olarak görülebilmektedir. Kulak temizliği haftada bir düzenli olarak kontrol edilmelidir. Kulak temizliği kulak çubukları ile kesinlikle yapılmamalıdır. Yumuşak nemli bez ile yapılmalıdır.

Kiloları genellikle 2 – 4 kg arasında değişmektedir. Ortalama ömürleri 12 – 18 yıl arasındadır. Fazla tüy bakımı gerektirmezler. Haftada birkaç defa taramak onlar için yeterli olacaktır. Tüyleri diğer kediler kadar dökülmemektedir. Tırnakları da haftada bir veya iki haftada bir olarak düzenli şekilde kesilmelidir.

Safkan ve melez kedilerin her ikisi de doğada genetik olarak gözlemlenen bir çok çeşit sağlık problemine sahiptir. Ankara kedileri genellikle sağlıklıdır.

Diğer kedilerden bulaşabilecek hastalıklardan, köpek ve diğer hayvnaların saldırılarından araba çarpmalarından ve ev kedilerinin başına gelebilecek diğer tehlikelerden korumak adına kedinizi sadece kapalı alanlarda tutmanızı öneririz

ANKARA KEDİLERİ ÇOCUKLARLA NASIL ANLAŞIR?

Çocuklu ve kedilerle anlaşabilen köpekleri olan aileler için mükemmel bir tercihtir. Kendilerine kibar ve saygılı davranan çocuklarla oynamayı, ilgiyi, hile öğrenmeyi, yakalama oyunu oynamayı sever. Diğer hayvanlarla tanıştırırken kontrollü bir şekilde yavaşça tanıştırmalısınız.

ankara-kedisi-beslenme.jpg

ANKARA KEDİSİ BESLENMESİ

Haklarında en çok merak edilenlerden biride Ankara kedilerinin nasıl beslendiğidir. Ankara kedileri de de normal kediler için pet shop ve veterinerlerde bulunan kuru mamalar ile beslenebilirler. Kuru mamanın yanında ara sıra yaş mama ve ödül mamaları verilebilir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.